2CELLOS: SREĆU ČINE MALE STVARI

Njihova muzika je lek za dušu mnogima, dok svojom energijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Planetarno su popularni i podjednako skromni i veseli, 2CELLOS – Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Kako ste odlučili da baš Beograd 25. marta bude grad iz kog ćete krenuti na svetsku turneju?

2CELLOS: Drago nam je da je to baš Beograd, ovde se osećamo kao kod kuće, ipak smo susedi. Publika nas divno dočeka svaki put i arena, to je suludo, da smo za tako kratko vreme došli do pune arene. Biće poseban spektal, jer po prvi put, ekskluzivno sviramo novi album i sa nama će nastupiti i Zagrebačka filharmonija, preko 60 muzičara će biti sa nama na sceni. Rok deo ćemo takođe svirati sa njima i probićemo led nastupom pred Beogradskom publikom, nadamo se da će sve biti u redu.

Kažu da je najveći izazov dokazati se kod kuće, pred domaćom publikom . Svirali ste na fenomenalnim lokacijama do sad, da li imate neku želju posle čijeg bi ostvarenja mogli reći da više ništa ne mora da se dogodi da ste ostvarili sve?

2CELLOS:Uvek moraš težiti ka nečemu što te vodi dalje, jednom kad kažeš “to je to“, onda je gotovo, onda se ne moraš više ni baviti muzikom. Trebaš biti željan i gladan novih pobeda i biti entuzijasta u svakom projektu na kom radiš kao da ti je prvi put, pa čak i ako deseti put puniš arenu, trebaš se osećati kao da ti je prvi put.

Različitog ste temperamenta, dogodi li se ikad da se sukobite ili ne razumete i ko u takvim IMG_2494situacijama „prvi popusti“?

2CELLOS: Obojica popuštamo, mora se naći neki kompromis, kao u braku. Nije dovoljno da samo jedan popusti već obojica. Nekad popustimo, nekad idemo do kraja. Nekad si diplomata nekad borac.

Kad se ugase svetla i kad siđete sa pozornice, šta je to  što vas usrećuje?

2CELLOS: Pa u životu te zapravo male stvari trebaju činiti sretnim. To je jedini način da spoznaš istinsku sreću. Magija i čarolija je svuda oko tebe samo je stvar pogleda, da li ti vidiš to tako ili ne. Šetnja uz reku, lepo vreme su dovoljni razlozi za sreću i kad to počneš da ceniš, sreća je neminovna. Danas se radujemo ručku, sinoć smo se veselili večeri. Živimo od danas do sutra i radujemo se svakom trenutku u danu. To je najbolji način.

Šta najviše volite u Beogradu?

2CELLOS: Hrana je fantastična, volimo otići u tradicionalnu kafanu ili na trubače. Nakon koncerta spremamo dernek do zore.

Uzor ste mladim ljudima, pored  mnogobrojnih loših stvari koje se danas propagiraju i koje mladi  lako usvajaju, vi šaljete snažnu poruku da se treba vratiti tradiciji i vrednostima kojima nas uči porodica. Šta biste promenili u vaspitanju mladih danas?

2CELLOS: Mi smo jednostavno takvi kakvi jesmo u prirodi, nismo na silu drugačiji od drugih. Mislim da u svetu materijalizma i kiča sto se propagira mladima ne smemo zaboraviti da su rad i moralni integritet najvažnije stvari  u životu. Svaki trud i rad koji iskreno uložiš u životu će ti se vratiti u bilo kakvom obliku, to treba uvek znati i verovati u to. To je način na koji mi živimo i nadamo se da ćemo našim radom i inspirisati nekog drugog.

Danas je teško naći srodnu dušu, vas dvojica ste u srećnim vezama i to ne skrivate. Koliko je bitno da se ljudi okrenu ljubavi?

2CELLOS: Najbitnije je da sa sobom rešiš puno stvari, da si zadovoljan sam  sobom i da sebi pružaš ljubav. Onda se sve posloži i dođe na svoje mesto, tad i privučeš ljude koje trebaš u svoj život. Ako si nesiguran i iskompleksiran, isfrustriran i nisi svoj, onda ćeš uvek imati probleme. Prvenstveno treba raditi na sebi, sve ostalo će samo doći.

Nema tagova 5