21.12. i nebeski spoj Jupitera i Saturna

Puno se piše o tom sudbinskom danu. Sve se podiglo i na nivo senzacije. Očekujemo neku veliku promenu koja će se dogoditi van nas i spasiti nas, izvući naš život iz mraka.

Govorimo o vremenu svetlosti, izlasku iz tame, o novom velikom iskoraku u evoluciji čovečanstva.

Nadamo se nekom čudu, možda i strahujemo od onoga što dolazi.

Ali, šta je istina? Šta će se zaista dogoditi i hoće li se išta dogoditi?

21.12. započinje zimski solsticij, a na isti dan se Jupiter i Saturn sastaju na početnom stupnju Vodolije što se događa vrlo retko, u proseku svakih dvadesetak godina.

Početni stepen sam po sebi već ima jak energetski naboj, a još ima i čast ugostiti dve tako velike planete kao što su Jupiter i Saturn.

Kakav to značaj ima za nas i naše živote?

Jupiter je planeta ekspanzije, životnih blagoslova, novih prilika, razvoja i promena nabolje.

Saturn je planeta koji skuplja,  inhibira, suočava sa stvarnošću, upoznaje nas s pravim životnim vrednostima i zahvaljujući njemu učimo.

S Jupiterom vidimo priliku, dohvatamo ideju, sa Saturnom je materijalizujemo i stvaramo.

Njihov spoj može označiti prekretnicu u nekom području našeg života, yavisi i od toga koja mesta u vašem horoskopu obuhvata ovaj spoj.

Pitanje je i koliko smo svesni, kao i spremni iz svog života otpustiti sve one navike, uverenja i obrasce ponašanja koji nas koče, ako nismo, to je kao da pokušavamo pokrenuti motor koji ne dobija gorivo za pogon.

Da bismo krenuli u nešto novo, npr. pronašli bolji posao, izašli iz lošeg odnosa, trebamo mi učiniti prvi korak, doneti odluku, ne ići istim putem i očekivati bolja rešenja.

Reč je o novom početku, o stvaranju novih temelja na kojima možemo graditi bolju i kvalitetniju budućnost, nešto što će trajati i doneti konkretne i opipljive rezultate.

Usudimo se!

Neke stare strukture se raspadaju, nove se stvaraju. Ne možemo više dugo zadržati u svom životu ono što ne funkcioni[e. Budete li to pokušavali, primetićete kako vam je sve teže, gubite energiju i postajete frustrirani.

Živite li u strahu, privlačite situacije koja ga pojačavaju.

Bežite li od sebe i drugi će bežati od vas.

Sada maske padaju, otkrivamo sebe jer to je jedini način da se istinski povežemo sa sobom, ali i sa drugima.

Ovaj spoj se odvija Vodoliji, znaku koji traži slobodu, povezanost, udruživanje s onima koji misle slično kao mi, s kojima saradnja ide jednostavno i donosi rezultate.

Sada je vreme da svako od nas stvori svoju mrežu primanja i davanja podrške. Zaboravite na izolaciju i distancu na način da nas oni udaljuju jedni od drugih. Sada najviše trebamo jedni drugima, sada trebamo pronaći svoje pleme i pridonositi svojim znanjem i veštinama kako drugim ljudima, tako i društvu u celini. Jedino kroz povezanost i udruženost možemo napredovati. Kada radimo dobro za sebe, radimo dobro i drugima.

Vreme je da se danas zapitate, gde se vidim u budućnosti?

Šta želim ostvariti?

Koja je moja namera, cilj?

Koji su moji jedinstveni talenti kojima mogu doprinositi drugima i društvu?

Budite sami sebi jasni, tako ćete biti jasniji i Svemiru. Tako ćete lakše dobiti podršku koja vam je potrebna za ostvarenje.

Vodolija je idealista, traži tu udruženost materijalnog i duhovnog. Nismo odvojeni ni od čega što nas okružuje. Postoje te suptilne, nevidljive energetske niti koje nas vezuju jedne uz druge, uz sve što postoji.

Kada povredite drugoga, na nekom nivou povredite i sami sebe.

Vreme je da stvorimo društvo u kom se podržavamo i poštujemo različitosti. Društvo ravnopravnosti…

Šta će se zaista dogoditi i hoće li se bilo šta dogoditi?

Ne mora se na taj dan ništa posebno dogoditi, mnogima i neće. Ali ćemo na ovaj ili onaj način svi osjetiti taj unutrašnji poziv, jedan mali pomak u svesti, dobiti neku jasnoću, nešto shvatiti, osvestiti… I u mesecima koji slede to što smo postavili kao nameru, radeći na njoj, manifestiraćemo je u stvarnosti.

Zamislite da ničega pre nije bilo, da je sve velika praznina.

Zamislite da je ispred vas prazan papir na kom ćete materijalizovati ono što nacrtate i napišete.

Šta bi to bilo?

Ljubav

Sloboda

Sreća

…..

Ostavite iza sebe sve što vam više ne služi i krenite po bolje za sebe.

Ovu prognozu napisala je Julijana Oremović astrološkinja, a njen rad možete pratiti i na njenom sajtu http://www.julijanaoremovic.com

Nema tagova 1