3 saveta za retrogradni merkur u Raku


Merkur je juče krenuo retrogradno znakom Raka, i biće retrogradan sve do 12. jula! Evo tri jednostavna načina koja će vam pomoći da najbolje iskoristite ovaj period!

1) Budite jasni u izražavanju i komunikaciji sa drugima!

Ovo je vreme kada jasnoća treba biti jedan od naših prioriteta – jasnoća u sopstvenim mislima, i jasnoća u komunikaciji sa drugima. Postavite stvari jasno i recite ljudima direktno šta od njih želite. Ukoliko je i vama samim nejasno koja su vaša očekivanja, želje i planovi nemojte ni započinjati razgovor ili pregovore, jer se oni mogu pretvoriti u neprijatne i nepotrebne nesporazume, nerazumevanje ili sukob. Obratite se ljudima od kojih nešto očekujete ili sa kojima treba napraviti dogovor sa unapred zapisanim stavkama o cilju koji želite da postignete. Ne ustručavajte se da pitate ljude više puta da li su im stvari jasne i da li imaju neka pitanja, jer će vas to spasiti potencijalnih grešaka, čekanja i gubljenja vremena. Takođe, budite i vi ti koji će postavljati pitanja i tražiti dodatno objašnjenje, čak i ako treba postavljati jedno isto pitanje više puta (bolje biti dosadan sada, nego se kasnije nervirati oko posledica!).

2) Pričajte o svojim osećanjima!

Merkur se kreće retrogradno kroz emotivni znak Raka, i traži od nas da oslušnemo sebe i preispitamo svoje emocije. Ovo je vreme kada će se mnogi baviti starim emotivnim obrascima. Pričaćemo o nerazrešenim problemima i podeliti osećanja koja smo prećutali i zadržali za sebe iz straha da ne povredimo druge. Rak je znak koji traži da budemo ranjivi i iskreni, jer sposobnost da se otvorimo i izložimo drugima jeste preduslov za bliskost i dublju emotivnu povezanost (a to upravo ovaj znak i želi!). Ne zadržavajte ono što osećate, već podelite sa drugima ono što vas muči ili vam smeta. Iako može izazvati neprijatnost, ona će biti samo privremena, a iskren razgovor će omogućiti da bolje razumete drugu stranu i osnažite svoj odnos. 

3) Posvetite se porodičnim odnosima!

Merkur je retrogradan do 12. jula, ali će ostati u znaku Raka sve do 5. avgusta! Ovo je znak porodice, porodičnog doma, kuće i naših najbližih. Sa retrogradnim Merkurom u ovom znaku (a uskoro počinje i sezona Rakova!) porodična pitanja i teme biće naglašeni kod svakog od nas na jedan ili drugi način. Sledi period u kome će sve ono što se dešava u odnosima sa članovima porodice uticati na nas više nego inače (a dolazi nam i eklipsa u ovom znaku!). Obratite pažnju na svoje porodične odnose, dinamiku koja postoji u njima, i način na koji utiču na vas (da li vas inspirišu ili vas sputavaju?). Dugotrajni i česti problemi mogu biti rešeni tokom ovog perioda ako ste spremni da uvažite, vrednujete i prihvatite tuđe emocije, kao i perspektivu na ono što se dešava. Neki će morati da prihvate kritiku, i način na koji drugi vide njihovo ponašanje. Kritika pogađa, ali u ovom slučaju dolazi iz najbolje namere, i ako uspete da je prihvatite a ne odreagujte, već ste napravili prvi korak ka promeni. Kad uvažimo ono što nam najbliži zameraju, (a znamo da to nije lako) mi menjamo unutrašnje kodove i kroz sebe transformišemo problem u prodičnom odnosu!

Piše: Stefan Petruševski

stefan.energetskapsihologija@gmail.com

Astrologija svesti -> https://www.instagram.com/astrologija_svesti/

Nema tagova 0