Četvrtak, 9.5. – dobro se dobrim vraća

Dan ima nekoliko važnih aspekata. Dobro se dobrim vraća. 

Sunce u Biku ulazi u pozitivan aspekt s Neptunom. Budi se inspiracija. Kreativni smo, maštoviti, želimoda učinimo nešto dobro za druge jer nas to ispunjava osećajem zadovoljstva. Pružajući drugima imamo utisak da pritom dajemo i samima sebi. Intuicija je naglašena, pa možemo osetiti i pojmiti više nego inače. Razumevanje koje sad možemo uspostaviti s bliskom osobom ne mora nužno biti verbalno. Dopustite sebi da osećate. Mesec je u Raku pa se sad lakše možemo povezati sa svojim unutrašnjim ‘glasom’, s onim osećajem u tomaku koji nam govori šta je dobro, a od čega je pametno udaljiti se.

Venera u Ovnu pravi dva aspekta. Jedan je pozitivan s Jupiterom u Strelcu, drugi je zahtevniji, a radi se o kvadratu s Plutonom.

Venera i Jupiter utiču na porast dobrih prilika na polju ljubavi, odnosa i novca. Stoga je danas dobar dan za nove aktivnosti na tom polju. Tražite li ljubav, vezu, želite li se povezati s nekim, izrazite svoju naklonost, budite nasmešeni, otvorite se prema novim mogućnostima bez straha. Zabavite se i ne dajte nekim starim ranama iz prošlosti da vas spreče u odvažnim i pozitivnim aktivnostima. Venera i Jupiter omogućavaju rast na polju ljubavi i novca, nova poznanstva, podršku i povezivanje s drugima.

Dobro je imati na umu da Pluton dolazi po svoje kad su u pitanju ljubav i novac. Njegov izazovni uticaj na Veneru može stvoriti određenu dozu sumnje, ljubomore ili posesivnosti zbog kojih se uplićemo u zakulisne igrice, bojimo se gubitka dominacije u odnosima, pa sabotiramo odnos putem provokacije, odbijanja, udaljavanja od partnera iako je to nešto što u dubini duše najmanje želimo.

I tada očekujemo, nadamo se da će partner potrčati za nama. Ako to izostane padamo u očaj. Zato se klonite opasnih igrica kojima najviše možete naštetiti samima sebi.

S ovim aspektom možemo u drugima vidjeti neki kvalitet, osobinu koju priželjkujemo za sebe, pa nas to doslovce opčini.

Venera i Pluton mogu podstaći i na sklonost manipulaciji, kontroli. Želimo doći u posedovanje nečije tajne ili onog što smatramo da partner od nas skriva. Želimo iskopati nešto što je ispod površine, a često nam nije uvijek jasno o čemu je reč.

Ovaj aspekt može i ojačati strast u odnosima, doneti jaku hemiju, instant privlačnost.

Piše: Julijana Oremović astrolog