Da li je ljubav ili samo zabluda?

“Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito i manje vjerovatno, ali je plemenitije i ljepše. Tako sve ima više smisla. I smrt. I život. “ Meša Selimović
Kažu da se prave ljubavi dešavaju kad se najmanje nadaš, pogode te „kao grom“, kao i da, kad sretneš idealnog partnera ili partnerku nekako uvek znaš.
Kad si zaljubljena ništa ne znaš, ne jedeš, ne spavaš, nisi sposobna za donošenje odluka.
Ovako na spisku napisani svi ovi simptomi zaljubljenosti izgledaju zastrašujuće, ta ljubav ispada strašnija čak i od drugog stanja kojim nas svi plaše, kao neka vrsta izmenjene svesti, kad si svoja, a ustvari nisi.
Pored svih tih simptoma koje smo svi osetili manje ili više puta u životu, „na muku“ nam stanu i dodatna pitanja.
Da li mu se sviđam ili je samo zabluda? Ako mu se sviđam što ćuti? Da li ja trebam da preduzmem prvi korak možda je ipak stidljiv? Mozak samo što ne eksplodira od mora informacija i količine zbunjenosti. Žene stvaraju filmove u svojoj glavi na kojima bi im pozavideli i najbolji Holivudski režiseri i scenaristi. Kad bismo stavile na papir, priče koje nam se motaju kad smo sa nekim u vezi ili zaljubljene, bar od jedne nastao bi neki dobar film ili serija.
Kako god bilo, sa svojih 35. shvatila sam jedno.
Muškarac koji zaista želi da bude sa vama, pokazaće to jasno. Neće ga sprečiti ni uragan ni sneg do kolena, biće uporan kao stenica i neće prihvatati vaše ne, čak i ako bude morao da se trudi više dana, nedelja, meseci kako bi vas osvojio.
Učiniće sve da vam pokaže kako je baš on taj pravi bez koga ne možete da živite, trudiće se da vas osvaja svakodnevno na njemu jedinstvene načine. Zaljubljeni muškarac nekad je čak i gori od zaljubljene žene. I njih kao i nas muče mnoga pitanja, ali razgovarajući sa svojim drugovima, svi su mi rekli isto, muškarac koji želi da osvoji, ne staje pred preprekama, već direktno ide ka vama i ne odustaje.
Ne tražite izgovore kako biste opravdali muškarce koji nisu dovoljno zainteresovani za vas, iako su oni vama centar sveta. Ne gubite vreme na one koji neće učiniti ništa kako bi vas voleli onoliko koliko vi zaista zaslužujete. Pustite ih da budu svoji i ne menjajte uloge, navalentna žena je žena koja će ih odbiti i od koje će bežati kao od crne mačke da im ne pređe put ili koju će pak imati jednu noć i baciti je kao istrošenu maramicu.
Igrice igraju svi, ali onaj koji voli i koji vas stvarno želi pored sebe, možda obrne samo prvi krug „ne ljuti se čoveče“ kako bi vas „proverio“, a onda je direktan i iskren baš kao pravi muškarac koji je spreman da za svoju ženu učini sve.
“Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne treba objašnjavati i tražiti joj razlog.” Meša Selimović

 

Foto: Maja Dedagić

Lokacija: Restoran Trofej, etno selo Tiganjica

Frizura: ID HAIR ACADEMY

Nema tagova 0