Denis Jovanović: Nekad su me zvali krofna, a sad radim kampanje za sportske brendove

On je oličenje lepote, one koja se možda ponekad ne može opisati rečima. Kad ga malo bolje upoznate budete očarani njegovom dobrotom, manirima, iskrenošću i inteligencijom, a ostavi vas bez teksta radošću deteta koju nesebično širi na sve koji se nađu u njegovoj blizini. U jeku Londonskog fešn vika na kom svakodnevno učestvuje na revijama eminentnih kreatora, našao je vremena da odgovori na pitanja. Iako su ga nekad zvali krofna, kaže da ga to nije sprečilo da danas živi svoje snove. Denis Jovanović iskreno za vas. 

Kako si počeo da se baviš modelingom?

Denis Jovanović: Tako što du me putem Fejsa našli i zvali na kasting za reklamu koji sam i prošao.

Kad si bio mali, šta si želeo da budeš kad porasteš? 

Denis Jovanović: Uvek sam želeo da budem glumac, pa su mi prvo koraci i bili u reklamama što je više posao za glumce ali eto me ipak ovde .

Šta ti je u ovom trenutku neostvareni san?

Denis Jovanović: Neka bude da mi je neostvareni san da budem otac.

Koja ti je omiljena kampanja od svega što si do sad radio? 

Denis Jovanović: Najdraža mi je kampanja Jesen/Zima za Stone Island. Ostvarenje sna je biti na bilbordima u svakom gradu u kome je moda razvijena.

U kojoj zemlji i gradu bi voleo da živiš?

Denis Jovanović: Srbija. “Svuda pođi kući dođi.” Nigde mi nije kao u Srbiji i mislim da život u Srbiji (sa dobrom zaradom) ne može da se menja ni za šta.

Kako izgleda jedan dan top modela?

Denis Jovanović: Tako što ustanete u 6:30 sredite se, doručkujete – odete na slikanje koje počne u 9 a traje do 5. Zatim u 6 sati posle kafe za poneti odete na drugo slikanje. Po završetku obiđete malo grad, a nakon toga, u 2 ili 3 sata iza ponoći, odgovarate na pitanja za intervju, haha. Ovako je izgledao moj današnji dan.

Imaš mladjeg brata i sestru čemu njih učiš?

Denis Jovanović: Imam, i volim ih najviše na svetu.  Učim ih da u životu treba da se bore hrabro za svoje ciljeve i da je pre svega najbitnije igrati čisto i stići do cilja čistim obrazom i podignute glave. Sve to sa puno ljubavi prema svima i svemu što je oko nas.

Koje su najvažnije lekcije koje si naučio od mama Dude?

Denis Jovanović: Mama Duda je tip osobe koja priča kratko i jasno,od nje sam sve naučio što znam.  Ali njena rečenica pre mog prvog putovanja sa 16 godina bila je  “Gledaj da ne uradiš nešto što će obrukati nas zajedno sa tobom”  je dovoljno jaka da nije morala ništa dalje da priča. Ona i ja smo iste osobe u dva tela. To je neraskidiva veza.

Kakve žene ti se dopadaju? 

Denis Jovanović: Jake, sposobne, mudre, intelignetne. Fizički izgled me nikada nije radio.  Ja sam tip osobe koji traži “ono nešto”.

Stižu li ti nepristojne ponude putem društvenih mreža? 

Denis Jovanović: Stižu, meni je to presmešno. Na to gledam kao na kompliment. Život je lakši kad se u svemu nađe pozitivna stvar i kada se ne uzrujavate oko gluposti.

 

Kad si bio mali zvali su te krofna, a sad po tvojim rečima radiš kampanje za sportske brendove. Da li te je bolelo kad su te druga deca zadirkivala?

Denis Jovanović: Bolelo me je uvo samo. Imao sam tada više samopouzdanja nego sad. Bitno je kako vi sebe vidite ne kako vas drugi gledaju, ako se sviđate sebi i imate nekog ko voli sve što je na vama, jednog prijatelja i srećni dom vi ste najsrećnija osoba i ne treba ništa da menjate, ako ste tako srećni i sami.

Kako si reagovao na zadirkivanja?

Denis Jovanović: Pa nije me to pogađalo, ja sam imao neku svoju sliku sebe – druge nisam gledao. Kad sebe ne poredite ni sa kim, uvek ste na prvom mestu. Ja volim da čujem kritiku, i to možda više nego kompliment i ukoliko ima istine, upotrebim je tako što to promenim i samim tim, pobedim sebe i postanem bolji.

Šta bi poručio mladima koji trpe vršnjačko nasilje?

Denis Jovanović: Da na nasilje odgovaraju osmehom i da ga ne trpe već prijave, jer je to samo dokaz nemoći onog ko to izvršava a dokaz jačine onog na kome se to izvršava. Da rade na sebi u inat takvim ljudima, jer dok vi radite i gradite sebe ti ljudi će ostati da zadrikuju nekog sledećeg i sledećeg na početnom peronu. Vi ćete uveliko biti na vašoj završnoj stanici , gde oni nikad neće stići zahvaljujući svom nezadovoljstvu i nesreći .

Šta bi poručio tinejdžerima koji žele da podju tvojim stopama?

Denis Jovanović: Da ukoliko to stvarno žele samo veruju u sebe, da ne odustaju , jer je to stvarno recept za sve.

Koliko god put bio trnovit, uvek dignite glavu gore i tako do vrha čistim srcem i obrazom.

Kako provodiš slobodno vreme izmedju putovanja? 

Denis Jovanović: Sa prijateljima, porodicom i uz dobre knjige.

Koliko si odgovoran što se treninga tiče?

Denis Jovanović: Jako, ne bih mogao da živim bez treninga , preporučujem svakome da dnevno odvoji sat vremena i učini nešto nakon čega će telo biti zahvalno.

Šta bi voleo da promeniš kod sebe?

Denis Jovanović: Voleo bih da nigde nikada više ne zakasnim.  To mi je nešto što mi najviše smeta.

Šta je ljubav ?

Denis Jovanović: Ljubav je smisao i pokretač svega u životu, što se mene tiče.

Šta je sreća?

Denis Jovanović: A sreća je imati ljubav.

Nema tagova 7