Ena Popov: Ćerke su me naučile strpljenju i još većoj empatiji

Ena Popov, voditeljka, mama, jednom rečju sjajna, dobronamerna žena, koja ne skida osmeh sa lica. Kad je prvi put sretnete, nećete ostati ravnodušni, očaraće vas, lepotom, fizičkom, ali i njene duše. U iskrenom razgovoru, otkrila mi je koliko se ugojila u obe trudnoće i kako je skinula višak kilograma, šta je zaista čini srećnom, ali i šta je ono što posebno voli kod svog supruga Nenada Čanka.

Vratili ste se na male ekrane, deo ste ekipe emisije Mustre RT Vojvodine koliko vam prija interaktivna uloga u emisiji?

Ena Popov: Baš ovaj format je nesto što mi u ovoj fazi života izuzetno prija, žarko sam želela da radim kuvanje u ovoj novoj sezoni, i sve se, nekako, što najvise volim, namestilo. Program uživo, kuvanje, zabavni, a opet program u kom možete dosta toga i naučiti gledajući ga.

Imate veliku podršku partnera, vaš dom vaša je mirna luka, kako volite da provodite slobodno vreme?

Ena Popov: Nedavno smo  pričali o tome, kako dosta parova koje poznajemo baš cesto voli da izlazi u kafiće, barove, da se viđaju da društvom. Mišljenja sam da je jako važno provoditi i nasamo sa partnerom vreme.A mi, kad smo sami, najviše volimo da se usuškamo kući, napravimo neku lepu večericu, popijemo po cašu vina, pričamo, čitamo, gledamo AGT, dremamo. To je nešto što nam je omiljeno. Ali naravno, kada je prilika, družimo se i sa dragim prijateljima, da li kod kuće ili na nekim proslavama, svejedno, i uživamo i u tome.

Rija će uskoro napuniti 4. godine, Mila 2. da li postoje neke lekcije koje ste vi naučili od vaših princeza?

Ena Popov: Svakodnevno učim od njih, a mislim da ću tek kroz život shvatiti kolika je mudrost njih osluškivati i pratiti.Sasvim je sigurno da su me naučile strpljenju, jos vecoj empatiji, i interesantno mi je, kad uočavam njihovu percepciju nekih događaja, koju ja, do tad uopšte nisam primetila.Podešavaju mi um da se otvara na drugačiji nacin.

Kad smo pričali o vašem brendu Peperoncini, rekli ste da je sve išlo polako. kako ste sebe podržavali da istrajete?

Ena Popov: Svake godine, nisam mogla da dočekam proleće kako bih počela da radim novu kolekciju.Neke ideje iz glave sam prosto morala da pretvaram u nešto pipljivo i vidljivo jer me to ispunjava posebnom euforijom i energijom koja mi struji kroz celo telo. Samo sam pratila taj put i osećaj, pa samim tim nije bilo teško istrajati.

Zašto žene obožavaju peperoncini?

Ena Popov: Ono što mi govore je da kod Pepperoncini-ja vole što je ženstven, što laska njihovim oblinama, kao i to što osećaju da se pri kreiranju modela prema njima ponašam kao prema pravim ženama i vodim računa da u tim kostimima one dodju do izražaja.Žene vole i činjenicu da ne radimo modele misleći da su sve žene proporcija Viktorija Sikret Andjela.Vole  Pepperoncini jer nosi u sebi jednu romantiku i duh nekog vremena kad su se poštovale neke drugačije vrednosti.

Kažete da ste se u obe trudnoće ugojili, kako ste posle toga uspeli da smršate?

Ena Popov: U obe trudnoće sam se ugojila po 35kg.Posle prve, smršala sam za svega par meseci samo uz pomoc Hrono ishrane. Nakon druge trudnoće mršavljenje nije išlo tako lako, naprotiv, i uz promenjenu ishranu sam se jedva pomerala sa mrtve tačke. Onda je na scenu stupila Dr Jana Batsialou, i sve rešila svojom čarobnom mezoterapijom, te se uz njenu pomoć danas osecam najlepsom ikad.

Koji vam je najomiljeniji recept hrono ishrane?

Ena Popov: Kad sam na hrono ishrani, najviše volim doručak, tako da mogu reći da mi kajgana sa slaninom nikad neće dosaditi.

Ljubav prema sebi je pokretač svih ostalih ljubavi, kako vi sebi pružate podršku?

Ena Popov:  Kad krenem nešto samu sebe da kritikujem i počnem da mislim loše o sebi, moja duša me vrati na pravi put i tad obavim razgovor sa samom sobom. Objasnim sebi da ne treba da budem tako stroga i kritična, da, kao što druge pokušavam da razumem, a ne da osuđujem, treba tako da postupim i u odnosu sa svojim bićem. Nema veze ako danas nisam stigla da uradim sve što sam zamislila npr,važno je da sam zdrava i da sam tu, i da će jednostavno sve biti u redu. Uvek će sve biti onako kako je najbolje za mene i moj život.

 

Koja je Enina knjiga koju voli i uvek joj se vraća?

Ena Popov: 5 languages of love, Zadivljujuća moć osećanja, Mali Princ, ima ih mnogo.U određenim fazama života, vraćam se knjigama koje znam da bi mi u tom momentu najbolje služile.


Koje osobine najviše cenite kod vašeg Nenada?

Ena Popov: Spremnost da uvek drugima pomaže bez ijedne sekunde razmišljanja da li će on imati neke koristi od toga, dakle altruizam. Sposobnost da racionalno sagleda situaciju. Važno mi je i to što je čvrst oslonac, osoba od poverenja, kao I to da je spreman da uči i razvija se životno. Spreman je i da spušta zidove i odagna stare šablone. Našim devojčicama  je tata o kom se ne može tako ni sanjati, koliko je zaista divan. Našim ćerkama Nenad daje prelep primer kako bi trebao da izgleda pravi muškarac. Volim ga zato što je i partner, i ortak, i ljubavnik, i drug, i porodica, i najveća zabava i najmekši jastuk i najčvršći zagrljaj. Imam još toliko toga da napišem, ali da se ovo ne bi pretvorilo u intervju o njemu, ovde cu stati, da se ne uobrazi.

Šta je sreća?

Ena Popov: Sreća je to što imamo svako jutro priliku da ustanemo, udahnemo vazduh i otpočnemo još  jedan novi dan u svom životu, a samim tim možemo da uočavamo sve blagoslove kojima smo okruženi i na svakom od njih budemo nezimerno zahvalni. A ovakim načinom življenja, razlozi za jos sreće će vam samo sve više i više dolaziti.

šta je ljubav?

Ena Popov:  Ljubav je najtoplija emocija koja se daje.Pre svega i svih, trebalo bi da je podarimo sebi, i da je sa velikom radošću sa sobom delimo. Ne možemo voleti nekoga ili nešto, a da pre svega nismo zavoleli sebe.Tome učim i svoju decu, prema kojoj gajim najveću ljubav na svetu.

Kako da nas ne dotiču tuđi komentari?

Ena Popov:  Ima jedna jednostavna rečenica koja ce vam uvek pomoći da shvatite besmislenost uplitanja u razmatranje tuđeg mišljenja a ona je “Šta ja imam sa tim?”. Takođe možete i sebi postaviti pitanje “Po Šta sam ja pošla?” a odgovor je uvek isti “Po svoj mir”.

Nema tagova 2