Hrabar čovek nije onaj koji se ne plaši, nego onaj koji pobedi taj strah

Svi vaši snovi mogu postati stvarnost – ukoliko imate hrabrosti da ih sledite.
Volt Dizni

Okolnosti nisu uvek sjajne u životu.  Naučila sam da tad postoje dva izbora.

Da sednem i kukam nad svojom sudbinom i živim u strahu šta će se dogoditi ili da dam sve od sebe u datom trenutku. Lagala bih kad bih rekla da nisam bila slaba i možda birala prvu opciju, dok nisam shvatila jednu važnu stvar, da SVE PROĐE. Zaista je tako. Kad sam se najviše plašila propuštala sam sjajne momente i onda kad bi ti izazovi prošli shvatila bih da nije bilo strašno. „Wow, preživela sam  i ovaj izazov“ govorila bih sebi sa osmehom na licu. Ove poruke treba da se setimo u momentu kad je vreme da napravimo izbor, da istupimo sami pred sobom da li će naš život biti opcija jedan ili dva.

Nelson Mandela jednom prilikom rekao je da nije hrabar čovek onaj ko se ne plaši već onaj koji pobedi taj strah.

Zato sad biram, ma šta god se dešavalo, da dam sve od sebe. Jer znam da život uvek podrži, i nagradi. Sreća prati hrabre, i dodala bih pomalo luckaste. U Alhemičaru koji rado iznova čitam Koeljo je rekao da kad nešto zaista želimo univerzum se uroti da nas podrži u tome.

Imamo odgovornost da budemo pokretači i pružimo sebi podršku, onda će nam ona stići sa svih strana. Znate i sami, kad ste bili mali, ako ste imali neki hobi ili talenat i u potpunosti uživali u tome, podrška roditelja, baka i deka i okoline bila bi ogromna. Svi su činili sve kako ne biste propustili trening, čas klavira ili jezika. Zato je važno da u momentima kad naiđete na rupu hodom po stazi sopstvenog života, zastanete, i razmislite šta vam je činiti.

Najlakša opcija je odustati i to možete uvek, ali zar toliko ne volite sebe?

 

Nema tagova 2