Isidora Bjelica Pajkić: Zahvalnost je osnova naše harmonije sa kosmosom

Piše: Aleksandra Saša Simović

Foto: Privatna arhiva 

Autentične osobe su svesne sebe, hrabre i spremne da žive život po sopstvenim pravilima ne mareći na komentare okoline. Ona me je oduvek oduševljavala svojom posebnošću, a iskrenost kojom zrači davala mi je vetar u leđa da izaberem isto. Do sad je napisala 60 knjiga koje su među najprodavanijima, čitaoci je obožavaju, a bez obzira na izazove sa kojima se poslednjih godina susreće ona i dalje živi sa osmehom na licu i punim plućima. Sjajna Isidora Bjelica podelila je sa mnom neke od tajni života na sunčanoj strani. 

Jednom prilikom rekli ste da je od izuzetne važnosti da čovek nauči da bude sam. Kad i kako ste vi naučili da budete sami?

Isidora Bjelica Pajkić: Imate u mojoj knjizi Škola za anđele,kad sam išla na ”skidanje od zavisnosti prema bližnjim” to je važna inicijacija, mera koliko možemo da budemo sami je mera koliko možemo da volimo druge.

Iz svakog izazova ste izašli kao heroj-pobednik. Kako bodrite sebe u momentima kad okolnosti nisu sjajne i prognoze dobre?

Isidora Bjelica Pajkić: Iskreno ne gledam život u tim parametrima klasične percepcije pobede i gubitka, na onom što smatramo porazom najviše duša uči, a svest se uvećava, ljudi imaju pogrešne predstave o tome šta je dobro, a šta lose za njih – sve je dobro pa i kad izgleda da je najgore. Patnja je najveći učitelj i kad to shvatiš onda izlaziš iz patnje.

Jednom prilikom izjavili ste da blizina smrti potpuno promeni ljubav, možete li mi reći nešto više o tome?

Isidora Bjelica Pajkić: Pa pre šamana i gurua blizina smrti je bila najvažnija imicijacija, to menja svest otvara portale znanja o tome govori i Tesla.

Naučili ste tokom ovih pet godina izazova, da je sadašnji trenutak sve što zapravo imate. Uknjizi „škola za anđele“ napisali ste „Hvala smrti što mi već 5 godina diše za vratom-ona me je naučila da je sadašnji trenutak sve što zapravo imam.“ Kako ostati u sadašnjem trenutku, kad nas misli vode u prošlost i budućnost?

Isidora Bjelica Pajkić:  To je vežba – čovek mora vežbati da bude u sadašnjem trenutku kako se svest podiže to je sve lakše – posmatrati svoje misli i reakcije – sprijateljiti se sa sadašnjim trenutkom ma šta donese.

Šta biste rekli, sa ovim životnim iskustvom, 18. Godišnjoj Isidori?

Isidora Bjelica Pajkić: Na žalost, neka znanja ne mogu da se prenesu kao prosta tajna – čovek mora proći kroz brojne izazove da bi mu se otvorili portali – 18. god isidora je imala velsmerc i mnogo patila i tražila odgovore o životu i smrti – trebalo je mnogo bola i patnje da dobijem te odgovore.

Od 60. Knjiga koje ste do sad napisali, mene je posebno dirnula „Škola za anđele“. U njoj govorite i o moći zahvalnosti, ne samo za sve dobro već i za stvari koje su bile izuzetno teške u našim životima?

Isidora Bjelica Pajkić: Da, zahvalnost je osnova naše harmonije sa kosmosom – kada smo zahvalni za ono što imamo sve više i imamo razloga za zahvalnost. Mi imamo destruktivne programe fokusa na nezadovoljstvo – osoba koja je u zahvalnosti je osoba na najvišim vibracijama – ja sam blagodarila i kad sam bila očajna shvatala sam da ne razumem šta se dešava ali moja emocija je uvek zahvalnost! To je portal u viši nivo svesti.

Rekli ste hvala tuzi što me je naučila da cenim radost. Rečenica nakon koje sam zastala i rekla WOW. Moćna i jednostavna u isto vreme. Koliko zapravo shvatamo život olako i da se sve podrazumeva?

Isidora Bjelica Pajkić:  Pa da, ja nisam shvatala koliko sam srećna – zato imamo kontraste bez njih ne bi naučili i razumeli, bez toplog ne bi saznali hladno bez tuge radost – dualizam je naizgled težak, ali zapravo on nam daje saznanja o lepoti, dobroti, radosti.

Da li  je važno da pročistimo život od lažnih ljudi?

Isidora Bjelica Pajkić: Ne postoje lažni ljudi, postoje osobe koje naprosto nisu osvešćene. Ako provodimo sa njima mnogo vremena to može uzrokovati mnogo bola, ali sa druge strane to može opet biti korisno za naš napredak. Ali, dođe trenutak kad više ne možeš da trošiš energiju na bezumne rasprave ega, na osobe koje samo kukaju , optužuju druge za svoj osećaj promašenosti.

Nekad nismo ni svesni koliko možemo da izdržimo. Jeste li sebe iznenadili šta ste sve izdržali do sad?

Isidora Bjelica Pajkić: Da, konsternirana sam, nikad nisam mislila o sebi na taj način. Često sam u trenutcima apsolutnog očaja govorila Bogu , nemoj da me precenjuješ ja više ne mogu .

Kolika je moć opraštanja?

Isidora Bjelica Pajkić: Na višim nivoima svesti prihvatanje je takvo da čovek shvati da nema šta da prašta. Prvo svako radi najbolje što može sa svog nivoa svesti, drugo svi ti izazovi, lomovi, izdaje sve nam je to trebalo kao lekcija, tako da čovek bude zahvalan umesto da oprašta.

Vaše iskustvo nesebično delite sa drugima. Da li time što govorimo o onome kroz šta prolazimo zapravo pokrećemo isceljenje,čisteći se od emocija koje su nataložene u nama?

Isidora Bjelica Pajkić: Pa da, ali to važi samo za određene tipove duša, nemaju sve duše iste puteve, saznanja, čišćenja i isceljenja.

Jednom prilikom rekli ste da smo na ovoj planeti kako bismo naučili da volimo. Ljubav pokreće sve(t), zbog čega se plašimo ljubavi?

Isidora Bjelica Pajkić: Zato što se plašimo bola, zato što često mešamo ljubav sa vezanošću, zato što se svašta pogrešno naziva ljubav inače je se ne bismo plašili. Tamo gde je strah nema ljubavi i obratno.

Kažete da u brak ulazimo sa polovičnim razumevanjem ljubavi? I da najveći broj preljuba i nesreća dolazi jer nismo edukovani o ljubavi?

Isidora Bjelica Pajkić: Da, to je saznanje do kojeg sam došla. Zato sam napisala ove inicijacije ljubavi. Nesreće i lomovi su samo posledica našeg neznanja tih inicijacija.

Šta je zapravo pain body?

Isidora Bjelica Pajkić: Termin Ekharta Tolea za nasleđene destruktivne emocije i uverenja od predaka.

Kako se rešiti nasleđenih uverenja? Da li se sve prenosi sa kolena na koleno?

Da, prenosi se dok neko ne razreši za sva pokolenja. Ima različitih načina, o tome govorim u knjizi, ne bih to simplifikovala, delikatna je stvar.

Da li verujete u zakon privlačenja? Šta mislite o tome?

Isidora Bjelica Pajkić: Da, verujem kao i u mnoge druge zakone, ali on je, na žalost, jako banalno prezentovan i zato dolazi do konfuzije.

Da li su suze i tuga ok?

Isidora Bjelica Pajkić: Sve je ok što se pojavi i sve treba prihvatiti da bi se toga oslobodilo.

Kako se „izlečiti“ od brige koja je jedan od najvećih otrova? Kažete da kad brinemo problem je večan.

Isidora Bjelica Pajkić: To je program koji mora da se čisti preko thete ili hipnoze, ne može se ukinuti prostom odlukom.

Sve promene potiču od nas, kad se mi menjamo menja se sve(t) oko nas. Kako napraviti prvi korak na tom putu?

Isidora Bjelica Pajkić: Tako što shvatimo da je prepreka put – da shvatimo da nam život donosi upravo ono što nam treba za naše podizanje svesti – to je tajna.

Koje tehnike vama prijaju ?

Isidora Bjelica Pajkić:  Nije važno šta mi prija nego šta je efikasno – praktikovala sam svašta i sve ima svoju svrhu i trenutak – na kraju čovek sam sebe inicira.

Kako da se „spasemo“ besa i osude?

Isidora Bjelica Pajkić: Podizanjem svesti.

Šta je sreća?

Isidora Bjelica Pajkić: Kraj toga da matriks uslovljava naše emocije.

Šta je ljubav? Osnovna sila univerzuma – božanska esencija.

Održali ste masterclass na temu ljubav. Možete li mi reći nešto više o tome? Da 19 januara sam održala prvu radionicu inicijacija ljubavi, to je samo za one koji su spremni –  jer je ta razmena dragocena, razmena duša na sličnoj vibraciji koje se prepoznaju i dele tajne.

Ko je za vas i kakva je žena inspiracija?

Isidora Bjelica Pajkić: Imam veoma malo prijateljica ali sve me inspirišu, da budem iskrena, samo se družim sa adeptima. Nemam ni interesa ni želje za druge vrste druženja osim za ezoterijska.

Nema tagova 3