KARMEN JERKOVIĆ: PRAKTIKUJTE Ho’oponopono I RECITE SVIM PROBLEMIMA HVALA

U susret seminaru koji će ovog vikenda održati Mabel Katz, uvodno predavanje za sve one koji se prvi put susreću sa Ho’oponopono tehnikom biće održano sutra veče, 9. novembra u hotelu M sa početkom od 19 časova. Predavač je Karmen Jerković.

Veruje se da je Ho’oponopono tehnika koja nas oslobađa od analiziranja i razmišljanja zašto se nešto dogodilo.  Jednostavno ponavljamo hvala, hvala, hvala… Karmen Jerković nam otkriva tajne ove moćne tehnike i kaže da joj je promenila život iz korena.

Šta je Ho’ponopono tehnika?
Karmen Jerković: Ho’oponopono je drevna havajaska umetnost rešavanja problema.Mi uvek pokušavamo naći rešenja intelektom, ali zapravo se problemi rešavanju na drugim nivoima. Hooponopono je najlakši način. Podrazumeva preuzimanje 100% odgovornosti kroz pokajanje, oproštanje, zahvalnost i ljubav – tada nastupa promena i problemi se rešavaju na najneverovatnije načine.

Kako ste se susreli sa ovom tehnikom ?

Karmen Jerković: S HO sam se susrela upravo onda kad ni meni nikakvo racinalno rešenje nije pomagalo, a bila sam u izuzetno teškom periodu u životu. Počela sam praktikovati HO vrlo posvećeno i promene su ubrzo počele. Život se promenio za 180 stepeni. Danas ni po čemu ne liči na život koji sam vodila pre. Zahvalna sam na svemu što me je dovelo do Hooponopona. Upravo ovo iskustvo mi je pokazalo da svim teškoćama, nevoljama i problemima treba reći hvala.

Koliko je dugo praktikujete?
Karmen Jerković: HO prakticiram tAčno 6 godina, od kraja novembra 2011. godine. S potpunom sigurnošću mogu reći da je to 6 najlepših godina u mom životu. Ne samo zato jer su se rešile stvari koje su bile jako teške, nerešive, nego zato jer sam dobila alat za ceo život.Šta više, uverila sam se koliko mi malo znamo, koliko je naš intelekt ograničen, i kako je predivno, oslobađajuće i zapravo jedino ispravno potpuno prepuštanje Bogu. On je uvek tu, samo čeka da mu pokažemo poverenje i da nam pomogne. Ho’oponopono je upravo to.
 Šta je sreća?
Karmen Jerković:  Biti u miru. Iz mira proizlazi sve.
Koja je vaša poruka ljudima koji su na pragu promene sopstvenog života?

Karmen Jerković:Da imaju poverenja. Nisu sami nikad. Ne treba žuriti, taj neki period „između“ treba iskoristiti za odmor, bavljenje sobom, onime što volimo. Da otpuste brige, jer razmišljanjem o njima ih zadržavamo, vežemo, uvećavamo. Naka im kažu hvala, i otpuste ih. Da se s poverenjem prepuste životu, Bogu, postojanju… Da praktikuju Ho’oponopno.

Nema tagova 0