Lili Mitrović: Sreća je ono čega nismo svesni dok to ne izgubimo

Ona je sjajna prijateljica, uspešna poslovna žena, mama i supruga. Uvek nasmejana i spremna da pomogne Lili Mitrović otkrila nam je tajne srećnog života, ali i zašto se iz Njujorka vratila Beograd sa porodicom.

Amolusso brend je nekako vaš zaštitni znak kako ste se zainteresovali za dizajn i venčanice? 

Lili Mitrović: Još kao mala sam gajila strast prema modi. Nakon završetka srednje škole upisala sam fakultet za biznis i marketing i uporedo modni dizajn. Tokom studija sam puno razmišljala šta bih mogla da radim nakon što diplomiram. Znala sam da ne želim da radim za druge ili u tatinoj i maminoj firmi i zato sam se opredelila da pokrenem blog 2011.  a 2015 modnu linju venčanica i svečanih haljina. Inspiraciju za dizajn venčanica sam dobila nakon svog venčanja jer je u Srbiji ponuda istih bila jednaka nuli.

Da li je istina da su mlade veoma zahtevni klijenti? 

Lili Mitrović: Postoje dve vrste mlada u Srbiji. One koje iznajmljuju uglavnom gledaju na venčanicu kao na kostim i formalnost. One su lagane i ne zahtevne. Druga vrsta su mlade koje pristupaju odabiru haljine veoma emotivno. Kada je kupe čuvaju je kao komad skupog nakita i ponose se njom. One umeju da budu “teške” salonima koji prosto nisu navikli na njih jer su ređe i uglavnom se opredele za dizajnera. Ovakve mlade za mene su bile posebne klijentkinje i dan danas smo u kontaktu i imam njihove slike.

U skladnom braku ste sa suprugom Lazarom sa kojim  imate dvoje dece, kako ste se upoznali? 

Lili Mitrović: Jesam i skladan brak je umeće. Upoznali smo se pred kraj srednje škole na ekskurziji u Grčkoj, njegov drug i on su prišli dok sam plesala sa drugaricom da nas pitaju šta ćemo da popijemo. Kasije sam saznala da je bio zaljubljen u mene dve godine pre toga.

Koji je po vama “recept” za uspešan brak? 

Lili Mitrović: Pričala sam o tome na novom profilu @mojzivotnistil te ću biti slobodna da uradim copy paste ovog teksta odatle: Ja sam te sreće da sam našla čoveka koji je sjajan bračni drug i supružnik, odličan otac. Neko ko me uvek podržava u svakoj gluposti koju smislim

Elem, recept za savršen brak ne postoji ali mogu dati par saveta:

  1. Treba da želite da imate decu s njim (deca će dobiti njegove gene – izgled i karakter) te birajte pažljivo
  2. Treba da bude sposoban da izdržava vas i vašu decu jer kada rodite imate dve opcije: ili da ne radite i karijera da vam budu kuća i deca ili da radite, a onda vam trebaju svi pomoćnici u smislu dadilja, vrtića i devojki koji će brinuti o kući.
  3. Kada ste se već uzeli I ludi ste jedno za drugim, održvajte tu iskru! Pod tim mislim jedan odmor sa decom leti i zimi, jedan samo vaš bez dece. Vikendi jednom mesečno samo za vas dvoje su isto sjajna opcija.
  1. Možete raditi zajedno, ali bolje ne.

U 2019. godini živeli ste par meseci u Njujorku i to na Park Aveniji. Kakav je život tamo? 

Lili Mitrović: Menheten je definicija lakoće življenja i hedonizma. Beograd isto. S tim što je razlika u količini novca koja vam je potrebna ovde i tamo.

Da li je zaista bolje nego u Srbiji? 

Lili Mitrović: Nije bolje. Ja smatram da je Beograd najbolji grad na svetu i ono sto ovde imamo niko nema a dosta i ne znaju. Planiram da objavim knjigu koja će motivisati mlade da je bolje ostati i eventulano raditi za američko tržište nešto digitalno, a živeti ovde.

Sad ste ponovo u Srbiji. Šta vas je vratilo ovamo? 

Lili Mitrović: Najviše deca i suprug, ipak je lakše da ja po potrebi otputujem tamo, a da se deci ne remeti program dana i da svako malo menjaju vremensku zonu. Zatim kvalitetnije je obrazovanje ovde. Odlučili smo da decu školujemo komplet na engleskom jeziku u Srbiji.

Šta biste poručili ljudima koji žele da žive u Njujorku i koji bi ustvari želeli da ostvare taj Hollywoodski san? 

Lili Mitrović: Nek probaju i vide, uvek mogu da se vrate. Ono što je super je što u Americi, a  posebno u Njujorku se toliko ideja za bisnis i kretivnost mogu dobiti da je to neverovatno.

Na vašem profilu imate preko 800.000 pratilaca , međutim nedavno ste otvorili i novi MOJ ŽIVOTNI STIL. Kakav kontent mogu da očekuju pratioci na novom profilu? 

Lili Mitrović: Mogu očekivati iskren sadržaj koji će pričati o braku, deci, modi, lepoti kao i saveti kako pokrenuti svoj biznis. Mnogo više od lepih slika.

Kako izgleda jedan običan dan Lili sa porodicom? 

Lili Mitrović: Verujem da sličan danu kakav imaju već mnoge mame. Ujutru doručak i kafa sa decom, spremanje dece za školu. Završavaju sa školom u 16h kao i suprug sa poslom. Za to vreme bavim se sobom i poslom, kao i organizovanjem domaćinstva.

Ko je za vas neustrašiva žena? 

Lili Mitrović: Žena koja stavlja porodicu na prvo mesto. Ona koja radi, a i ne mora. Ona koja brine o sebi, svojoj sreći i zdravlju. Ona koja je zahvalna na onome što ima i radi da dobije ono što nema, ali ne po svaku cenu.

Šta je ljubav? 

Lili Mitrović: Svako može ovo drugačije da definise. Ljubav je sve suprotno od proračunatosti,  razuma i logike.

Šta je sreća? 

Lili Mitrović: Sreća je ono sto nismo svesni da imamo dok ne izgubimo.

Nema tagova 1