Mars u Jarcu – snaga ambicije

S tranzitom Marsa znakom Jarca (17.3. – 15.5.) menjaju nam se prioriteti.

Mars je planeta koja u astrologiji opisuje našu energiju i delovanje. Otkriva našu snagu i samouverenost. Njegov ulazak u prostore Jarca usmjeriće nas na ostvarenje praktičnih ciljeva. Više se okrećemo poslu, karijeri, pazimo na strukturu, organizaciju, budimo u sebi liderski duh i kad nešto odlučimo, od toga ne odustajemo. Kretanje i odlučivanje s ovim Marsom je mnogo opreznije nego što je to bilo dosad dok je ta planeta boravila u Strelcu. Sada se javljaju strah i nesigurnost od greške. Želimo tačno da znamo kuda idemo, zašto tamo idemo i šta bi nam se na putu moglo dogoditi.

Ambicije jačaju. Prisutan je snažan osećaj odgovornosti, predanost ispunjenju zadataka, samodisciplina, strukturirani raspored delovanja. Neki bi mogli osjetiti podsticaj za pokretanje novog posla ili privatnog biznisa.

Fokusirani smo na cilj i nema te prepreke koju nismo spremni savladati. Strpljenje, upornost, odlučnost i ustrajnost odlike su ovog Marsa. Negativne strane su mu preterana tvrdoglavost, tamna strana ambicije, strahovi, beskompromisnost, pojava teškoća.

Padovi i greške se teže podnose, postoje osećaji neuspeha i neostvarenosti koji mogu dovesti do depresije.

Pažnja nam je više usmerena na posao i karijeru nego na privatni život. Porast poslovnih obaveza oduzima nam slobodno vreme, teže se opuštamo, zanemarujemo privatni život. Bilo bi dobro pripaziti na ravnotežu. Odnosi s autoritetima mogu se poboljšati, ali i pogoršati, zavisi u kakvoj ste trenutno situaciji.

Mars u Jarcu dobar je za Bikove, Device i Jarčeve – daje im više snage i odlučnosti u ostvarenju ciljeva. Ovo je zahtevan tranzit za Ovnove i Vage koji će osetiti pad energije i biće opterećeni nekim problemima u svom privatnom ili poslovnom životu.

Posebno važni dani njegovog tranzita su:

*31.3.-3.4. Mars konjunkcija Saturn

Problemi sa starijim osobama, muškarcima i autoritetima. Pasivna agresija. Blokade u delovanju – strahovi i nesigurnosti. Mogućnost prekida jednog odnosa. Teškoće u izražavanju ljutnje. Seksualnost. Posebno zahtevan aspekt za Ovnove i Vage, delimično i za Rakove.

*9.-12.4. Venera trigon Mars

Dobre ljubavne prilike. Značajan susret. Zaljubljivanje. Strast. Aktivan društveni život. Aktivnosti vezane uz novac i ljubav donose dobitak i sreću, posebno za Device, Bikove i Jarčeve.

*24.-28.4. Mars konjunkcija Pluton

Jačanje volje. Kontrola. Jaka seksualnost. Sklonost nasilju. Velika ljutnja. Mogućnost manipulacija. Destruktivni nagoni. Podčinjavanje drugih i dominacija. Težak aspekt za Ovnove, Vage. Značajan za Škorpije.

*13.-15.5. Mars kvadrat Uran

Nagli prekidi odnosa. Bez kontrole. Eksplozije, štete, kvarovi. Nepromišljeno delovanje. Protiv pravila, buntovnost. Nepredvidivi i nagli događaji. Neminovan izlazak iz zone sigurnosti.  Bitno za Vodolije. Zahtevno za Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

 

Julijana Oremović astrolog

Photo Unsplash

Nema tagova 0