Merkur u Raku – reči koje grle i bude osećaje

Merkur, planeta intelekta i komunikacije ulazi 4. juna u prostore Raka i u tom prostoru će ostati do 27. juna, da bi se u drugoj polovini jula vratio tom znaku jer će biti retrogradan. Ovaj Merkur u Raku uticaće na svakog od nas.

Nakon vrckastog, domišljatog i neretko duhovitog blizanačkog Merkura, sada imamo priliku upoznati drugačije kvalitete ove planete. Njegova ‘obojenost’ osećajnošću i maštovitošću vodenog Raka, čini ga pomalo introvertiranijim, povučenijim.

Više razmišljamo, manje pričamo.

Puno sanjarimo i maštamo.

Nekad se izgubimo u vlastitim mislima, pa delujemo odsutno.

Intuitivno dolazimo do dobrih prilika i rešenja.

Nekad reči neće biti potrebne jer ćemo osetiti, predosetiti tuđe namere i potrebe.

Rečima možemo utešiti, ‘zagrliti’, raznežiti.

Komunikacija s okolinom može postati mirnija, toplija i brižnija. Sad osetljive teme možemo prezentovati na prihvatljiviji način.

Kad se naljutimo, ćutimo i nosimo neizgovoreno u sebi.

Percepcija stvarnosti nije uvek najistinitija. Lako upadnemo u zamku vlastitih očekivanja i nerealnih želja.

Kreativnost i maštovitost su u porastu. Pišite. Vodite dnevnik, osetite svoje misli. Kako ste s njima?

Ovo je dobrodušan Merkur, ne poznaje zlo, ne voli uvrede, izbegava svađe. On bi širio toplinu, ljubav, osećao se povezan s onima koje voli.

Pa ako se u narednim danima osoba do koje vam je stalo povuče dok ste ljuti, izbegne svađu, a razgovor izostane, možda joj treba vremena da sredi misli i izrazi ono što hoće.

S ovim Merkurom više se bavimo decom, porodičnim i stambenim pitanjima. Usmereni smo na potrebe najbližih, na našu privatnu okolinu i na tim poljima možemo očekivati najviše događanja i novih iskustava.

Možda neka iskustva probude sećanja, pa se vratimo u prošlost, povežemo se opet s osobom s kojom smo izgubili kontakt. On nas može i vratiti u detinjstvo, dati nove uvide i shvatanja vezane uz odrastanje i odnose s roditeljima.

S ovim se Merkurom dobro snalaze pripadnici vodenih i zemljanih znakova, dok će Vage, Ovnovi, nešto manje Jarčevi, nailaziti na nešto više izazova u komunikaciji i ostvarenju planova.

Piše: Julijana Oremović astrolog 

Nema tagova 1