Merkur/Uran – aha, sad mi je jasno!

Merkur se danas, 8.5. nalazi na istom stepenu kao i Uran, a sve se događa u znaku Bika. Iako je Bik po svojoj prirodi smiren, stabilan, postojan, spor i odmeren, ove dve planete, Merkur/Uran, u tom znaku mogu napraviti i nešto nemira ali i pokrenuti neke neočekivane promene koje će nas doneti intenzivniju mentalnu i fizičku aktivnost.

Reč je o nekom susretu, razgovoru, informaciji ili spoznaji koja bi mogla proširiti vidike ili doprineti lakšem prilagođavanjima i okolnostima u kojima se trenutno nalazimo. Ovaj aspekt nudi nešto iznenađujuće, nešto na šta nismo navikli, neuobičajeno je, bez obzira jesu li posredi reči, dodiri, pogledi, susret, okusi, mirisi.

Obratite pažnju i šta će se događati u poslu i s vašim finansijama, odnosno potrošnjom.

Dobro je biti otvoren prema novim mogućnostima, dopustiti si razmišljati izvan zadatih okvira jer danas možemo pronaći rešenja koja tražimo. To je onaj moment kada nam se odjednom upali lampica i um siđe neka ideja koja nas oduševi, pokrene. To su oni AHA trenuci, kada doživimo prosvetljenje.

Ovaj aspekt osnažiće našu kreativnost, originalnost, sposobnost da humorom odagnamo neke napetosti. Izaziva nas da oslobodimo naše misli i progovorimo o nekim pitanjima vrlo otvoreno i direktno.

Ako ste pod stresom ili ste napeti, može doći do nekih grčeva u telu, možete gristi nokte ili čak osetiti laganu vrtoglavicu. Pripazite na vrat, grlo i vratni deo kičme.

Više pažnje posvetite uređajima za komunikaciju, kućnim aparatima, kao i tokom vožnje.

Piše: Julijana Oremović astrolog

Nema tagova 0