Mlad Mesec u Ovnu – znam, hoću, mogu!

Danas, 5.4., u 10 sati i 50 minuta očekuje nas mladi Mesec u Ovnu. Dok je onaj prethodni, 6.3. u Ribama nosio simboliku završetka, s ovnovskim Mladim mesecom započinjemo novi ciklus. Otvaramo nova poglavlja života, postavljamo nove ciljeve, afirmišemo vlastite potrebe.

Zato je sad važno početi od sebe. Osetiti, razumeti, očitati svoje potrebe. Procenite odnos koji imate prema sebi. Šta vam to smeta, možete li to prihvatiti? Nismo savršeni, ljudi smo. Svi imamo svoje nedostatke, pitanje je samo možemo li ih prihvatiti, a s prihvaćatanjem i delovati na njihovom osnaživanju.

Energija ovog Mladog Meseca usmerena je ka osnaživanju sebe, vlastitog samopouzdanja, hrabrosti i spremnosti da krenemo napred.

Budući da je Ovan prvi znak Zodijaka, s njim sve započinje, rađa se, znak koji uči kroz iskustvo, usudite se u sebi probuditi duh ratnika i pobednika, onog koji se ne boji avanture i nepoznatog. Svako kretanje, pa i ono pogrešno je bolje od stajanja u mestu. Ako i pogrešite, i to može biti više nego korisna poruka.

Vera u ono što nameravamo da ostvarimo je izuzetno važna.

To je početak putovanja. Merkur, Venera i Neptun u Ribama pomažu nam u buđenju vere, u vizualizaciji cilja, u pronalasku svega onoga što nas na tom putu može podržati. Jedna od bitnih stavki je intuicija.

Savez Sunca i Meseca s Jupiterom u Strelcu simbol je novih prilika, a sreća će pratiti hrabre. One koji znaju šta hoće i koji su spremni učiniti prvi korak, krenuti, a zatim će ih Svemir na tom putu blagosloviti svojim darovima.

Dok Jupiter šalje svoje blagoslove, Saturn nam može donekle otežati putovanje. Možda postoji jedan nerešeni problem iz prošlosti koji vas blokira, rešite ga.

Postoji li neki strah zbog kog ste neodlučni ili previše sumnjičavi, krećite se uprkos njemu.

Smatrate li da vas koče autoriteti, sistem, neko iz porodice, učinite ono što možete i pronađite mir sa zadatim ograničenjima koje u ovom trenutku ne možete zaobići.

Ali, učinite sve što je u vašoj moći, uprkos strahu, uprkos lošim iskustvima iz prošlosti, uprkos svima i svemu što vam spušta energiju.

Verujte sebi. Verujte u sebe. Tada je moguće i ono što ste smatrali nemogućim.

I dok tražite načine da pokrenete promenu koju želite videti u svom životu, preispitajte neke navike, uverenja, postupke.

Podržite sebe tako što ćete odbaciti ono što vam šteti.

Vladar ovog Mladog Meseca u Ovnu je Mars i nalazi se u Blizancima. Ovaj Mars ponekad previše misli, a premalo radi. Započne nešto, ali brzo gubi interes i u fokus mu uleće neka nova ideja ili plan. Komunikacija, kraća putovanja, odnosi s rođacima, učenje, način na koji razmišljamo i delimo svoje ideje u svet, takođe će imati važnost. On vam omogućava  prikupljanje svih važnih činjenica i podataka koji su nam potrebni za pokretanje nekog projekta ili promene.

I na kraju, utjicaj i simbolika ove Mj+esečeve faze pratiće nas do narednog Mladog meseca  u Maju (4.5.). Najviše će ga osetiti Ovan, Rak, Vaga i Jarac te oni koji imaju Podznak u tim znakovima.

Piše: Julijana Oremović astrolog 

Photo by Rakicevic Nenad from Pexels

Nema tagova 0