Mlad Mesec u Raku – kidanje nezdravih veza

U ponedjeljak, 20. jula u 19 sati i 33 minuta očekuje nas mladi Mesec u znaku Raka. Mlad Mesec će se odvijati na 28′ tog znaka i postaviće se tačno nasuprot Saturna, što je simbol jake energetske promene.

Mlad Mesec u Raku naglašava važnost osećaja pripadnosti, doma, porodice, roditeljske uloge. Izvesno je da bismo se mogli suočiti s nekim promenama koje će biti vezane upravo uz ta područja života.

Ovo je i jako emocionalan spoj Sunca i Meseca, ranjiv, osetljiv. Želi zaštititi svoje, ima jake odbrambene instinkte. Kad osetimo prijetnju, povlačimo se u oklop, idemo na mesto na kojem se osjećamo sigurno. Skloni smo se izolovati od spoljnog sveta, povući se i možda propustiti priliku da nešto važno rešimo i naučimo.

Zbog uticaja Saturna životne okolnosti mogle bi nas usmeriti na dovršavanje nekih stvari iz prošlosti. Vraćamo se na stara mesta kako bismo iz njih izvukli neku pouku, očistili se od zameranja, tuge, ljutnje, od negativne energije. Sve je to potrebno kako bismo slobodnije mogli krenuti dalje.

Naći ćemo se na jednoj prekretnici i kad odlučimo kuda i kako dalje, više se nećemo moći vraćati unazad. Kao da se s ovim Mladim Mesecom završava jedan životni ciklus.

Dobro je osvestiti/odbaciti osećaj krivice, duga kojeg nosimo prema nekome, a što nas guši.

Dobro je pogledati u svoje strahove, sumnje i nesigurnosti i osnažiti se.

Dobro je videti šta nas to koči da živimo bolji život.

Jedan kraj  je pred nama, ali kraj koji je uvod u novi početak.

Analizirajte svoje odnose sa starijim osobama, posebno s muškim figurama u vašem životu.

Suočite se sa svojim osećanjima, šta vam ona govore?

Jeste li spremni preuzeti odgovornost za sebe, reći ‘ne’ onome što nije dobro za vas?

Prisetite se šta se događalo oko 21. juna ove godine kada smo također bili pod uticajem mladog Meseca u Raku, ali i pomračenja Sunca. Moguće je da upravo ta tema bude značajna za ono što dolazi pred vas.

Zanimljivo je da upravo 19. i 20. jula Merkur izlazi iz senke, odnosno dolazi na 14′ Raka, na mesto s kog je započeo svoje retrogradno kretanje 18. juna. Znači dolaze nove spoznaje, nove informacije. Možda ćete i voditi jedan razgovor koji će vam pomoći u donošenju odluke.

Zatvara se jedan karmički krug, nešto će biti odrađeno i dovršeno.

Svakome njegovo.

Svakome prema zasluzi.

Piše: Julijana Oremović astrološkinja

Nema tagova 0