Ne traži poseban razlog da bi slavio život

Toliko se radujemo svakoj novoj godini, obećavamo sebi da ćemo promeniti ishranu, vežbati, učiniti ovo ili ono.

Ja vam želim,kao što želim i sebi, da više živimo u sadašnjem trenutku, uživajući u vremenu koje provedemo sa ljudima koje volimo, osećajući ukus hrane koju jedemo i miris bakinog kolača, pamteći zalazak i izlazak sunca i radosne momente koje doživljavamo svakog dana, ne misleći o onom što je bilo juče i što će biti sutra.

Nek vam svaki novi dan bude baš onaj najbolji u 2018. Budite svoji i neustrašivi, sanjajte snove koji vas “plaše” i od kojih vam se ježi koža koliko su veliki i moćni i budite sigurni da možete sve što želite srcem i prepustite univerzumu, Bogu ili onom u šta verujete da vam pokaže put ka svemu o čemu maštate. Ako se ipak ostvarenje nekih snova odlaže, verujte, stiže nešto bolje za vas. Želim vam
da ne čekate 2019. da bi ste bili srećni kad se pojavi onaj pravi, kupite kola, preselite se u veći stan. Iskoristite već ovaj poslednji dan tekuće godine, da jednostsvno uradite sve ono o čemu maštate od prošlog 1. januara. Ako se plašite, nastavite da se plašite i tapkajte u mestu, gledajući druge kako koračaju napred misleći u sebi “kako je hrabar”.
Svaki put kad sam verovala i bila opuštena, čuda su se dešavala u mom životu. Zahvalna sam na svakom novom jutru kad se probudim, jer znam da ništa nije zagarantovano sem ovog trenutka sad. Želim vam da prihvatite sebe, sa svim svojim “nesavršenostima” i smejete se svakog dana do suza. Želim vam da se grlite što više, da kažete sve što osećate, jer pred izrečenom istinom ostaju samo oni koji vas iskreno vole. Želim vam da se ne plašite da kažete ne lošem poslu, braku ili prijateljstvu, iako osećate strah šta će biti posle tog “NE”. Nakon svakog ne, par sati suza i pomalo straha, dolazi život na sunčanoj strani života, baš onakav koji će vam ugrejati srce i naterati vas da se potapšete uz izgovoreno ”Bravo, hrabra si, samo napred mala”.
Želim nam svima da imamo više strpljenja i saosećanja, a što manje osude, jer nikad ne znamo kako je nekome ako u njegovim cipelama nismo hodali.
Želim vam da slavite život svakog dana i da ne čekate dan zaljubljenih, 8. mart, Novu godinu da biste slavili, radovali se, obradovali drage ljude poklonom, poljupcem ili onim najmoćnijim darom izrečenim i pokazanim “VOLIM TE”
Želim vam i da se ne plašite života, da ponovo probudite dečiju radost u sebi, jer život zaista nema reprizu i na uvek se kajemo što nešto nismo ipak ranije učinili kad nas gubitkom ili nekim bolnim udarcem život zaista podseti da ne životarimo u strahu, već živimo punim plućima kao da sutra zaista ne postoji.

 

Foto: Ivana Džamić (Instagram: @dziv_ )

Frizura: Id Hair Academy, Kneza Miloša 23

Nema tagova 2