Otkriću vam tajnu….

Ne čekajte 1.januar da biste menjali život.

Od kad sam donela odluku da je, čim dobijem želju za promenom, jedini pravi trenutak upravo taj, život mi se promenio iz korena.

„Smršaću čim prodje Božić, počeću da izbegavam toksične ljude od prvog januara, govoriću naglas ono što mislim“, samo su neka od mnogobrojnih obećanja koja dajemo sebi svakog decembra. Onda negde na jesen naredne godine, shvatimo da je sve bilo po starom i nekako budemo ljuti na sebe jer opet nismo uradili ništa što bi nam ispunilo srce mirom.

Postoji jedno veoma jednostavno rešenje i glasi: NE ČEKAJTE.

Sve što želite da menjate, menjajte odmah. Jedini pravi trenutak je upravo taj kad ste promenu i poželeli.

Učinite sve što će vam život učiniti lepšim, zbog sebe i za sebe.

Udovoljite sebi umesto drugima. Zaista je krajnje vreme da se ne plašite šta će drugi reći jer ste sad uradili po svom. Koliko sam samo puta išla na razne događaje sa nesnosnim bolovima u leđima ne bi li ispoštovala druge, a time ustvari nisam poštovala sebe i svoj put i borbu koju sam prošla, da bih svoje zdravlje sačuvala i bila dobro.

I svaki put kad bih sebe prisilila da tako odem negde da bi drugi bili sretni, ja sam bila nervozna, ljuta i besna.

Konačno sam smogla snage da radim šta mi je volja, prema tome kako se zaista osećam. Jer na kraju krajeva, niko mi nije važniji nego što sam sama sebi. Potpuno je u redu da obećate, pa otkažete večeru jer vam se jednostavno ne ide. U redu je da ostanete kod kuće u pidžami umesto da ste na glamuroznoj zabavi. U redu je da kažete neću jer mi se to ne dopada. Vaš stav i odluka karta su do slobode življenja i uživanja u sopstvenoj koži. Vreme je da istupite ovog momenta i kažete „dosta“ svemu što vas opterećuje, guši i ne ispunjava, pa makar to bili i vaši najbliži i njihovi rodjendani, slave, proslave.

Imate pravo na svoje vreme i odluke, bez straha od osude i griže savesti jeste li nekog izneverili.

Kad legnemo da spavamo i sumiramo utiske na kraju još jednog dana, najvažniji odgovor koji će vam reći sve jeste onaj na pitanje jesam li izneverio sebe?

Foto : Ivana Džamić Dživ

 

Nema tagova 5