Piše Ivanka Novaković: Da li ste iskreni prema sebi?

Ja sam Ivanka Novaković, imam 44 godine, majka sam troje dece i pre 16 godina sam odlučila da radim ono što me raduje.Danas vodim svoju konsultantsku firmu koja je za tih 16 godina uspela da ostvari saradnju sa najuspešnijim kompanijama i pojedincima kod nas i u regionu i da radim neke  od najvećih i najzapaženijih projekata u svojoj branši .

Danas sam osetila potrebu da pišem o tome koliko smo zaista iskreni u onome što radimo tj. čime se bavimo kao autentičnom izrazu potrebe našeg bića da se izrazi i doprinese.

Samo kada smo u potpunosti iskreni u tome imamo na raspolaganju svu svoju energiju i sve svoje potencijale. U suprotnom najčešće imamo umor i tihi osećaj nezadovoljstva koji nas prati, a onda sebi sve racionalizujemo i kažemo “pa i svi drugi tako žive…”

Međutim, često se ni ne usudimo čak ni da oslušnemo šta je to kroz šta bi naše biće zaista želelo da se izrazi već pravimo „buku“ (unutrašnju i spoljašnju) koja nas odvlači od te najautentičnije potrebe.

Zašto? Zato što se bojimo:

– da nećemo biti prihvaćeni ako radimo ono što zaista želimo

– da nećemo uspeti pa da će biti nekoga ko će reći: „lepo sam ti govorio“

– da od toga što želimo da radimo nećemo moći „da živimo“

– ne želimo da razočaramo bliske ljude u vezi njihovih očekivanja od nas

Nastavite slobodno sami ovaj spisak…

Zbog toga često radimo tj. bavimo se u životu onim što drugi od nas očekuju, onim što je „sigurno“, onim što je „dobro plaćeno“, onim što je „cenjeno u društvu“.

Znate li da nema većeg poklona sebi i ljudima koje svojim radom dodirujete ali i sa kojima delite život od toga da radite ono što vas najviše raduje i to na način koji vas raduje? Samo onda kada radimo ono što nas iskreno raduje mi možemo suštinski da rastemo. Samo onda kada radimo ono što nas iskreno raduje pružamo podstrek i energiju ljudima koje svojim radom dotaknemo da i oni rastu. A onda rastemo zajedno i u tom rastu i razmeni regenerišemo se i dobijamo nove ideje, put nas vodi dalje, a osećaj ispunjenosti i zadovoljstva raste u nama. A to je neprocenjivo.

To je ono što se u poslednje vreme često naziva “život sa svrhom” kome mnogi teže ali im deluje daleko i nejasno. Pitaju se: Šta je to svrha? Kako da otkrijem svoju svrhu?

Odgovor je najjednostavniji mogući: svrha svakog od nas se krije u onome što ga raduje! Sledite svoju radost i živećete svoju svrhu!

Ja sam Ivanka Novaković, imam 44 godine, majka sam troje dece i pre 16 godina sam odlučila da radim ono što me raduje. Danas vodim svoju konsultantsku firmu koja je za tih 16 godina uspela da ostvari saradnju sa najuspešnijim kompanijama i pojedincima kod nas i u regionu i da radim neke  od najvećih I najzapaženijih projekata u svojoj branši . Radila sam za Coca Cola Hellenic, Philip Morris Internationa, NIS a.d., Carlsberg, Michelin, Erste Bank, Telenor, Delta Holding, Sport Vision Group…i za još mnogo kompanija i pojedinaca. I znate šta još? – niko mi ne veruje ni koliko godina imam ni koliko dece imam ni koliko iskustva imam. A sve to dugujem tome što sam bila dovoljno iskrena prema sebi i hrabra da sa 28 godina poslušam svoj unutrašnji glas i napustim posao koji sam tada radila i usudim se da uradim ono što je mene istinski radovalo! To me svakog dana podmlađuje i regeneriše. Radost je najbolji anti-age tretman!

Kako i vi možete da postignete isto?

Tajna je u umeću kruženja energijom između unutra & spolja. Mnogi to ne znaju…mnogi u promene kreću samo spolja tj. radeći neke konkretne stvari pokušavajući da ostvare to što žele. A to je jako težak put…i tim putem je takođe moguće ostvariti uspeh, ali je cena visoka. Cena ostvarivanja promene samo aktivnostima i radom “spolja” je istrošenost, umor i osećaj ogromnog truda i napora (kojim se onda još i ponosimo!).

Kada znamo tajnu kruženja energijom iznutra & spolja onda tu promenu možemo da napravimo uz lakoću i osećaj da se bukvalno igramo. I to je moguće naučiti!

  1. Korak br. 1 je ne napuštati unutrašnji glas koji u vama govori “radila/o bih nešto drugo…”
  2. Korak br. 2 je ostati uz taj glas i raditi na toj promeni iznutra, energetski sve dok se poslednji otpor i strah ne svedu na najmanju moguću meru i dok čitavo naše biće ne uđe u novi identitet potreban da se napravi promena – mudro i uspešno
  3. Korak br. 3 – tek sada pravimo korake ka spolja koji zbog prethodnog unutrašnjeg rada daju rezultate brže i lakše nego što smo očekivali, a to se u nama vraća kao novi motiv i još više energije za dalje
  4. Korak br. 4 – u svakoj od sledećih faza kružimo energijom između koraka 2 i koraka 3 i postepeno gradimo svoju novu realnost kao spiralu

U prvim trenucima taj rast je samo unutrašnji, ali ako smo dovoljno strpljivi, iskreni i posvećeni rast će početi da se vidi i spolja, a brzo će početi i plodovi tog rasta da se pojavlju u našem životu.

Ukoliko se prepoznajete u potrebi da napravite neku ovakvu promenu u sopstvenom životu – bilo da je to promena posla, partnera, mesta življenja… za vas sam iz osećaja svoje radosti napravila online radionicu tokom koje želim da vas naučim kako da prođete sve korake ka svojoj promeni!

Pridružite mi se i naučite da kružite svojom unutrašnjom energijom & spoljašnjim aktivnostima i uz lakoću ostvarite ono što želite!

Radionica se održava 29.07.2020. od 19-21h online.

Radujem se deljenju i učenju sa vama!

Vaša Ivanka

kontakt: novakovic.ivanka@gmail.com

Informacije  o sadržaju radionice i prijave putem linka:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAZ__gs0xQ5UMzcwMlMySUZGT1E4TVNKSVlCWlRPNEM2Ui4u
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAZ__gs0xQ5UMzcwMlMySUZGT1E4TVNKSVlCWlRPNEM2Ui4u

Nema tagova 0