Pismo dragom muškarcu

Dragi moj,

Žena ne čita između redova.
Žena nema kuglu u koju gleda ne bi li mogla da dokuči šta je tebi u planu i glavi.
Ženi se ništa ne podrazumeva.
Žena dobro razume kad joj se kaže jasno i ne provlači između redova.
A ako provlačiš između redova i njoj nije jasno, zaista nemaš pravo da se ljutiš ako ti kaže da nisi neki gospodin ili možda uputi neku oštriju reč.
Žena nije lutka kojom možeš da se igraš, navijaš je i ostaviš po strani kad ti nije do igre. Ni jedna, koja ceni sebe. Možda jeste ona koju ne „voze“ emocije nego oni drugi nagoni pa je i njoj samo do igre.
Žena zaslužuje “ Kako si?“ “ Šta radiš?“
„Obožavam te“. „Ne sviđaš mi se dovoljno.“
„Moje si sve.“ “Nisi moj izbor.” “ Potraži sreću na drugom mestu.” Zaslužuje istinu kakva god da je.
A ona jaka i svesna sebe će čak i na onu bolnu “ne želim da se viđam sa tobom” odigrati mudro I zahvaliti se jer ipak zna istinu , obrisati suze i nastaviti dalje.

Žena ima pravo da na laž stavi veto.

Žena ima pravo da ne dozvoli da praviš budalu od nje kako bi ti ispao frajer.
Možeš biti frajer, ali tako što ćeš je voleti ili biti iskren…do koske. Tako se ponašaju pravi muškarci.

I dragi moj,  iskrenost  je mnogo lekovitija, nego stotitne izgovora koje si spreman da plasiraš jer si sve samo ne pravi muškarac.

A žena je mudra da prepozna i ne dozvoli ti da svoj teret prebaciš na nju, da bi tebi bilo lakše.

Tako ne radi muškarac koji je spreman da voli bez proračuna. Tako radi samo onaj koji ne zna šta je ljubav.

I ako ti deluje suludo, žena će preživeti sve što joj uradiš. Iako ti se učini da nije primetila, možda je samo prećutala i odlučila da ode od onog od čega joj srce krvari, da bi došlo ono od čega će joj srce kucati brže nego ikad.

Zaboravljaš,  žena nikad nije sama. Kad pokušaš da je slomiš, tu su njene žene, sestre, prijateljice, da je zagrle i iscele rane koje si naneo jer si i sam ranjen. Ali to nije izgovor. Ako je tvoje srce slomljeno, ne treba da lomiš njeno. To je tako sebično. I ti takav ne zaslužuješ ženu koja je spremna da voli i bude iskrena. Jer ljubav ne treba da boli. Ljubav ne boli i ako boli treba da znamo da se “upalilo” crveno svetlo i da je vreme da spakujemo svoje emocije i sve ostalo i iskrcamo se sa broda koji tone i vuče nas na dno.

Nema tagova 13