Pomračenje Sunca u Ovnu – budite sami sebi bitni

Pre nego što Sunce pređe u znak Bika, susresće se s Mesecom na posednjem stepenu Ovna, pa nas 20. aprila u 5 sati i 17 minuta očekuje pomračenje Sunca. Osim što je specifično jer se odvija na poslednjem, karmičkom stepenu, posebno je i po tome jer je po svojoj naravi hibridno. Prelaziće iz prstenastne (anularne) u potpunu i natrag u prstenastu.

Očigledno je da je pred nama jedna posebna vrsta energetskog naboja, ona duboko transformirajuća, koja će ostaviti traga u našim životima, najavljujući tranziciju.

Nešto ostavljamo iza sebe, završavamo nešto na čemu smo duže radili, ali moguće je i da nas iznenade neke neočekivane prilike koje nas pomeraju sa starih mesta na kojima više ne možemo rasti i razvijati se. Odlazimo s mesta gde život polako nalikuje na močvaru.

Ne trebamo biti žrtve naučene bespomoćnosti. Sada smo u prilici preuzeti inicijativu, ući u ulogu lidera, videti, osvestiti, skupiti hrabrosti, odlučiti i krenuti. Pred nama je novi put. Završavamo s jednim poslom, pripremamo se za novi. Izlazimo iz jednog odnosa, a u pripremi je stvaranje prostora za novi odnos. Šta god to bilo za vas i za vaš život… Možda će vam biti lakše shvatiti delovanje ovog pomračenja ako zavirite u svoj lični horoskop i otkrijete u kojoj se astrološkoj kući ono odvija.

Ovo je prvo u nizu pomračenja koja će su u narednih više od godinu dana odvijati na relaciji Ovan/Vaga i doneti niz ličnih promena, ali i promena koje će zahvatiti naše odnose.

Ovo pred nama jasno nas suočava s vlastitim potrebama. Gde odustajemo od sebe i zašto? Šta možemo promeniti kako bismo osnažili sebe, a time ostvarili i bolji kvalitet života? Tu je i pitanje identiteta i svih onih uloga koje obavljamo u svakodnevnom životu, a koje nas neretko udaljavaju od našeg centra, od onog što mi uistinu jesmo.

Prolazimo kroz neke prepreke i ponovno izlazimo na svetlo. Možda odmah ne vidimo kojim smerom dalje krenuti, ali do leta će se pokazati prvi deo puta. Neke će se okolnosti malo uzburkati kako bismo preispitali stvari i mogli doneti odluku.

Kako biste upotrebili ovu snažnu energiju, postavite nameru. Šta želite ostvariti? Šta želite promeniti, a bitno je za vas.

I nemojte biti nestrpljivi. Sve dolazi u svoje vreme. Nekad je potrebno malo pričekati da se okolnosti poslože.

Poslednji put smo prošli kroz ovaj ciklus pomračenja od jeseni 2013.-e do jeseni 2015.-e. Neke teme koje su vam u tom razdoblju bile bitne i aktualne, sada se na neki način ponavljaju. Možda samo u drugom obliku i na drugačiji način.

Piše: Julijana Oremović, astrolog

www.julijanaoremovic.com 

Nema tagova 0