POMRAČENJE SUNCA U RIBAMA 26.02.- KAD SUDBINA DOĐE PO SVOJE

Danas, u nedjelju, 26. februara u 15.59 sati dogodiće se pomračenje Sunca u znaku Riba. U danima koji su prethodili osetili smo  promene raspoloženja, napetost, nesanicu, možda i predosećaj sudbinskih promena koje nam dolaze u susret.

Značaj ovog pomrčenja neće nestati s njegovim završetkom, već će potrajati sve do sledeće eklipse koja će se dogoditi 21.8. u znaku Lava.

U tom razdoblju nešto napuštamo, odustajemo od nečega, privodimo nešto kraju, bez obzira da li je reč o donošenju novih odluka, intimnom životu ili odnosu prema nekim okolnostima koje nas već duže vrijeme prate, a ne znamo kako ih rešiti. Simbolika ovog pomračenja nas potstiče da zacelimo stare rane, oprostimo se s prošlošću, zatvorimo neka poglavlja života kako bi se mogli pripremiti za nešto novo.

Možda ćete nekome iz svoje prošlosti dati drugu priliku i videti kuda vas to vodi. Možda ćete se zaljubiti u zauzetu osobu i ući u tajnu vezu. Takođe je moguće da još jednom preispitate ostvarivost svojih snova, odnosno da se pokrenete u pravcu realizacije istih.

Ribe, znak u kom će  se pomračenje  Sunca dogoditi, simbol su mašte, kreativnosti, ideala, prošlosti, izolacije, duhovnosti, ali i  zatvaranja jednog životnog ciklusa s ciljem otvaranja novog. Ribe su znak s kojima završava zima i započinje proleće, započinje novi vrlo snažan energetski ciklus koji nam priprema put prema novim ostvarenjima, a za to nam treba snage i energije koje ne možemo imati ako ih trošimo na ono što stoji iza nas.

Znači da bismo krenuli dalje moramo se osloboditi nekih tereta i stega prošlosti. Jedino na taj način možemo kvalitetno zakoračiti u nešto novo, bez obzira da li je reč o novoj vezi, poslu, prijateljstvu ili nekim našim unutarnjim promenama . Sve što nas drži na mestu i koči u razvoju mora biti prvo prihvaćeno, a potom otpušteno.

ribeRibe su i simbol prepuštanja, zbog toga svaki pokušaj zadržavanja kontrole nad okolnostima ili pružanja otpora promenama koje dolaze, biće ne samo frustrirajući, već i nemoguć. Kapitulacija je gotovo neizbežna.

Pomračenje Sunca biće popraćeno izazovnim aspektima Marsa s Uranom, Plutonom i Jupiterom. Zatvoriće se T kvadrat, astrološki aspekt pun tenzija i suprotnosti. Nešto se mora suočiti, sudariti, ‘eksplodirati’ da bi moglo doći do velikog oslobođanja i rešenja. Izvesno je da tražimo novi smer, slobodu, odcepljenje od svega što nas tišti (Mars konjunkcija Uran), a pritom smo vrlo strastveni, nagli, pa i nepromišljeni. Hoćemo nešto novo i to bez zadrške. Budući da se u blizini te astrološke konfiguracije nalazi i Venera, možda će biti reč o novoj vezi ili privlačnosti koja će vam pomutiti razum. Ipak, to neće proći tek tako. Tu je i Pluton koji govori o dubinskoj i radikalnoj promeni. Nešto staro umire, da bi se novo rodilo. Jupiter širi i obogaćuje, ali njegova opozicija s Marsom tera nas da odemo korak predaleko ili da budemo naivni i lakomisleni u odlučivanju.

U svakom slučaju ova eklipsa će biti vrlo značajna jer nas priprema za ono što nas očekuje tokom proleća. Prihvatite iskustva koja vam pristižu, ma koliko ona zahtevno izgledala, sigurno je da vam nešto poručuju i pripremaju put prema novim životnim iskustvima.

 

Julijana Oremović, astrolog i životna savetnica

www.facebook.com/julijanaoremovic/

Nema tagova 2