Pun Mesec u Ovnu: jedan kraj i seme novog početka

Danas, utorak 25.9. nas očekuje jedan od emocionalno zahtevnijih aspekata  u ovoj godini, Pun Mesec.

Odvija se u znaku Ovna (ja), a preko puta stoje Sunce i Merkur u znaku Vage (odnosi, brak).

Jedna od glavnih tema biće naše potrebe u odnosima s drugima. Jesu li zadovoljene? Postoje li neke nerešeni problemi iz prošlosti koji dolaze na suočavanje?
Pun Mesec će pratiti brojni aspekti i vredno ih je proučiti pojedinačno. Pa idemo ispočetka.

Kao prvo pun Mesec odvijaće se neposredno u blizini Kirona. Kiron ima posebno značenje u astrologiji jer njegova pozicija redovno ukazuje na bolna i ranjiva mesta koje je dobro isceliti i osnažiti. Teme ovog aspekta mogu biti nerazjašnjen odnos s majkom, majčinska uloga uopšteno. Osećajna ranjivost, strah od intimnosti, nalet suza ili tuge pokazaće nam gde smo slabi šta je to što nas opterećuje i tišti. Važno je da saznamo kako možemo osloboditi svoje emocije da bismo živeli zdraviji život. Neki događaji mogu pokrenuti i taloge boli iz prošlosti koji nisu do kraja isplakani i razrešeni.

Okidači su u vašem okruženju

Sunce i Merkur u blizini donose nove vesti i informacije. Sve bi moglo početi kroz razgovor, susret, komunikaciju – putem njih se otvaraju vrata koja su dugo zatvorena. Vreme je da pustite iz sebe ono što toliko grčevito držite. Ključni okidači mogu biti prijatelji, dete, kolega s posla ili partner.

Mesec će biti u opoziciji s Merkurom, pa puno razmišljamo i analiziramo osećanja, ali vrlo lako se možemo zaglaviti u iracionalnim postupcima i odlukama. Reči nas mogu taknuti baš u osetljivo mesto i izazvati erupciju osećanja.

U sve će se uplesti i Saturn. Naime ovaj Pun Mesec biće popraćen napetim aspektom koji se zove T kvadrat koji će u ovom slučaju uključivati Mesec, Kiron, Sunce i Merkur. Sve je van ravnoteže. Napeti aspekti su uvek poziv na akciju i razrešenje. Oni nemilosrdno ukazuju na ono što ne funkcioniše i s čim se sada moramo suočiti.

Umešanost Saturna proširuje temu ovog Punog Meseca. Gde je Saturn redovno je reč o sudbinskim lekcijama. Reč je o onome što ne možemo da izbegnemo. Možda moramo pogledati unazad, arhivirati neke događaje iz prošlosti, staviti ih na svoje mesto, doneti odluku jer to je jedini način da krenemo napred. Pod njegovim uticajem pojavljuju se i blokade, strahovi, ograničenja  pitanja što ako… Ali, potrebno je kretati se uprkos tome. Sad je pravi trenutak za prevazilaženje osećaja manje vrednosti, kompleksa da ne znamo, ne možemo ili da nismo dorasli situaciji. Ne dajte onom kritički raspoloženom glasu u vašoj glavi da vas obeshrabri.

Možda ćete morati otići još dalje u prošlost, preispitati svoj odnos s ocem ili majkom. Tu stoje neka razrešenja. Dok god živi neka trauma u vama koja je vezana za vaše detinjstvo i odnos s roditeljima, postoji mogućnost da nećete biti funkcionalni u svom životu, sretni s partnerom, mirni u porodici, efikasni na poslu i dobri prema sebi.

Vage, Ovnovi, Rakovi i Jarčevi ovo je važan period za vas

Ako od nedavno prolazite kroz fazu ljubavnog bola, odnosno rastanka od osobe s kojom ste bili povezani, iskoristite ovaj Pun Mesec  kako biste dobili odgovore na svoja pitanja i shvatili šta se zapravo dogodilo. Pokušajte shvatiti da se krivica često javlja nakon prekida. Dopustite sebi da osećate sve što osećate, ali nemojte optuživati sebe. U svakom odnosu učestvuju dve osobe i odgovornost je podeljena.

Možda ćete se ovih dana osećati usamljeno, bez obzira na ljude koji vas okružuju. Možda ćete shvatiti da imate prevelika očekivanja od jednog odnosa ili situacije. A lako je moguće i da se suočite s pravim stanjem stvari. Ne možete više gurati glavu pod jastuk i praviti se da se ništa ne događa.

Ima i puno podsticajnih aspekata koji nam nude rešenje problema koji će nas tištiti. Sunce i Merkur biće u pozitivnom aspektu s Marsom. Ohrabreni smo da krenemo u akciju., Univerzum nas podržava da učinimo što je potrebno kako bismo sami sebi pomogli.

Saturn i Uran omogućavaju nam da renoviramo, izlečimo i obnovimo ono što je uništeno ili što je izgubilo vrednost. Daju nam snagu da shvatimo kako je ponekad potrebno napustiti ono što nas boli kako bismo mogli krenuti u bolji život. Polako iz dana u dan.

Ovaj Pun Mesec biće posebno značajan za Vage, Ovnove, Rakove i Jarčeve. Posebno za osobe koje su rođene početkom vladavine znaka. Značajna iskustva imaće i Device, ali i  Blizanci.

Sve što nam se događa tu je za naše dobro pa i onda kada nam se čini da se sve raspada i da se ni za šta ne možemo uhvatiti.

Raspada se bezvredno, da bi mogli graditi novu vrednost.Važno je da pratite događaje koji će se odvijati u narednih mesec dana. Ovo je dosta bitno vreme  za reviziju vaših odnosa, za otpuštanje, za opraštanje i mirenje s onim što jeste.

I budite dobri prema sebi. I onda kad ste tužni, kada pogrešite, kad ne znate. Poštujte svoje mogućnosti i ograničenja. Savršenstvo i bezgrešnost ne postoje. Ljudi smo.

Julijana Oremović astrološkinja

Photo by Jed Owen on Unsplash

Nema tagova 1