REIKI- ENERGIJA KOJA ISCELJUJE

Reiki je počeo kao isceliteljska metoda putem polaganja ruku, kakva postoji od drevnih vremena. Ali razlikuje se od drugih sličnih isceliteljskih metoda jer nije potrebna naporna obuka i svako može lako isceljivati sledeći originalni sistem. Daljnja je razlika da njime, postanete li vesti u upotrebi univerzalne energije, možete oblikovati vlastiti zivot.

Reiki je pre otprilike 80 godina utemeljio Mikao Usui (1865.-1926.) pod nazivom Usui Reiki Ryoho, kao »put do zdravog tela i uma korišćenjem univerzalnog Reikija«.

Usui Reiki Ryoho proširio se celim Japanom kao vrlo delotvorno »isceljivanje polaganjem ruku« i usvojili su ga mnogi, posebno u mornarici, zbog potpore kontra-admirala Ushide i Takatomija. Reiki Ryoho je došao u SAD nakon Usuijeve smrti i nastavio da se širi s New Age pokretom, kao »isceliteljska tehnika za um i telo«. Iz SAD-a, kao sedišta, proširen je po celom svetu a vraćen je u Japan krajem 1980-ih pod imenom »Reiki-ho«.

Iako je Reiki Ryoho nastao u Japanu, međunarodno se širio i razvijao, prošao kroz mnoge preobražaje i sad je priznat kao superiorna isceliteljska tehnika i delotvoran nacin duhovnog rasta i stvaranja pozitivnog života.

Reiki se sastoji od rada na sopstvenom telesnom, duhovnom i umnom uzdizanju pomoću raznih misaonih i spiritualnih vežbi, korišćenjem znanja o uticaju raznih tipova energije koje imaju uticaja na nas, fizičkih vežbi kao i tretiranju drugih u istu svrhu.U Reiki-ju postoje tri nivoa ili stepena koja se dobijaju putem inicijacija. Inicijacijama se u duhovno telo učenika utiskuju simboli i proširuje se kanal protoka energije od čeone čakre do srčane cakre pa odatle u dlanove. Ubrzava se rad ove dve čakre i povećava se intuitivnost.

 

GOKAI-Pet životnih principa Reiki-a

Samo danas:

Nemoj se ljutiti

Nemoj brinuti

Budi zahvalan

Pošteno radi

I budi ljubazan prema drugima

 

Branko Vitas , kontakt telefon: 060-02004937

Nema tagova 0