Saturn na zadnjem stepenu Jarca – neminovnost i suočavanje

U ponedjeljak 7. decembra Saturn se pomakao na poslednji stepen Jarca i tamo će ostati do 17. decembra kada će se pomeriti u znak Vodolije.

Svaka planeta na poslednjem stepenu ima predznak neminovnosti, nekog kraja, rekapitulacije svega do sad proživljenog. Podvlačimo crtu ispod jednog životnog poglavlja, donosimo odluke koje ne možemo izbeći.

Saturn je već bio na toj poziciji u martu i julz ove godine. Život nam se već tada počeo menjati usred spoljašnjih okolnosti (Covid, zemljotres u Zagrebu). Uvidi i shvatanja ali i događaji koji su tada bili prisutni u našem životu sada se pojavljuju ponovno kako bi ih mogli u potpunosti shvatiti i rešiti.

Saturn nas želi nečemu naučiti. Imamo priliku upoznati svoje strahove, osloboditi se njihovih okova, preuzeti odgovornost i doneti odluke koje su bitne za našu budućnost. Kritika, stid, osećaj zapletenosti u neke probleme, šta god da se pojavi, sada imate priliku isceliti, kako biste u budućnosti lakše stvarali svoj život.

Sada je vreme za dovršavanje, priznavanje onoga što jeste.

Nemojte pružati otpor promenama. Otpustite iz svog života sve što vas blokira, tek tada dolazi nešto bolje.

Sledite svoj ritam, uprkos osećaju neke neminovnosti i hitnosti. Nemojte žuriti, dajte sebi vremena da sagledate okolnosti iz više uglova.

Odnosi s autoritetima, starijim osobama, poslovni status podložniji su promenama.

Ništa van vas nije odgovorno za vaš život. Samo vi. Mi smo ti koji uvek imamo mogućnost izbora.

Promenama u svom mikro Svemiru, otpuštanjem negativnosti, krivice, straha, nemoći, ali i  preuzimanjem odgovornosti za sebe i svoj život, doprinosimo pozitivnim promenama u kolektivnoj svesti.

Mi se kao čovečanstvo razvijamo. Povezani smo, sve je umreženo… Kada bismo toga bili svesni, činili bismo više dobra jedni drugima, Zemlja bi postala lepše mesto za život.

Stare i neupotrebljive strukture se trebaju razgraditi, kako bismo stvorili bolje, produktivnije i smislenije. Ako nešto i izgubite u ovom periodu, nemojte žaliti. Idete ka boljem, verujte da možete više i bolje, da zaslužujete.

Imamo priliku izbora –  želimo li ostati u tami nesvesnog ili izaći na svetlo i pronaći smisao i svrhu svog života? Činiti dobro za sebe i druge, biti povezani u dobru, biti slobodni…

Na to nas poziva i susret Jupitera i Saturna na prvom stepenu Vodolije, 21. decembra. Uskoro više…

Ovaj tekst napisala je astrološkinja Julijana Oremović i njen rad možete pratiti i na sajtu www.julijanaoremovic.com

Nema tagova 0