Saturn u Vodoliji-živim svoju slobodu!

Planeta Saturn, u astrologiji učitelj života i karme 17. decembra prelazi u znak Vodolije u kom će se zadržati sve do 7. marta 2023.

Na početnom stepenu tog znaka bio je od 22. marta do 6. aprila ove godine i već tada je najavio ulazak u novo doba u kom tražimo svoju slobodu i učimo kako se na nove načine udruživati i povezivati jedni s drugima.

On je reformator društva, podstiče nas na usvajanje novih učenja čija je baza zajedništvo i shvatanje da smo svi na neki način povezani.

Ono što daješ, to ti se i vraća.

Ono što jesi, tako i živiš.

Budi svoj, budi ono što jesi.

Vodenjak učvršćuje arhetip buntovnika, reformatora, revolucionara, idealiste, vizionara koji teži boljem i pravednijem društvu. Saturn pak traži i materijalizuje trajne vrednosti, teži strukturi i uči nas odgovornosti, s njim sazrevamo i odrastamo, nekad i na teži način.

Saturn u Vodoliji podučavaće nas shvatanju da je sloboda nužna, ali i odgovornost koja ide s njom.

Na pomolu je tiha revolucija koja će se odvijati u svim strukturama društva, pa tako i u našim životima.

Nema više autoriteta izvan nas, mi smo lideri svog života. Vreme je da prestanemo drugima davati vlastitu moć, već je osvestiti u nama samima.

Ne možemo više odmahnuti rukom i gledati samo na sebe. Dolazi vreme u kom je nužno da svojim znanjem, veštinama damo podršku drugima jer na taj način podržavamo i sebe.

Izazovna strana ove pozicije jeste u tome što može doneti nova socijalna ograničenja, osećaj izolovanosti, udaljenosti od onih koji su nam najdraži. I upravo je u tome ‘kvaka’, kako pronaći način i ostati povezani, ne osuditi one koji razmišljaju drugačije, već pronaći svoje pleme – ljude koji su vaši, koji vas podržavaju i motivišu da rastete i napredujete u svom životu.

Ovaj tranzit može doneti značajne promene na polju društvenih mreža, interneta, novih tehnologija, ali i na polju prijateljstva, udruženja, stranaka i svih vrsta umrežavanja u ime ostvarenja istih ili sličnih ciljeva.

Saturn u Vodoliji razotkriće neke loše strane ili ograničenja u korišćenju tehnologija i naterati nas da zauzmemo zdravije stavove prema tom području.

Hoćemo li i dalje gledati u mobilni ili jedni druge u oči?

Naše društvo se menja, a to će neminovno uticati i na naš život.

Ako se i pojave neka ograničenja u našem životu, ona istovremeno mogu biti i prilika za nešto novo. Možda trenutno ne možemo putovati, družiti se i okupljati u većem broju ljudi, ali možemo slobodno vreme iskoristiti za ostvarenje jednog sna o kom dugo maštamo. Svi imamo svoje snove, samo je pitanje imamo li hrabrosti ostvariti ih.

Možemo li svoj život učiniti boljim mestom za stanovanje?

Možemo li svet učiniti boljim mestom za život?

Budimo otvoreni prema promenama koje dolaze. Preuzmimo odgovornost za svoj život. Ostvarujte svoje želje i ambicije kojima doprinosite i društvu.

Posljednji put Saturn je boravio u znaku Vodolije od 1991. do 1993. Pokušajte se setiti šta se tad događalo u vašem životu i koje su teme bile značajne za vas…

Njegov uticaj će biti posebno važan za Bikove, Lavove, Škorpije i Vodolije, kao i za one koji imaju Podznak u tim znakovima.

Ovaj tekst napisala je astrološkinja Julijana Oremović njen rad možete pratiti na sajtu http://www.julijanaoremovic.com

Nema tagova 0