Tečne podloge – puderi za suvu, masnu, mešovitu i normalnu kožu

Ovaj tekst napisala je Marija Rakazović, profesionalni šminker i možete je kontaktirati putem e- maila rakazovic@yahoo.com ili na Instagram profilu https://www.instagram.com/makeupmarijarakazovic/?hl=en

Mnoge žene u radnjama traže tečni puder, a ja bih, na samom početku, volela da rešim ovu nedoumicu koju većina žena ima kada je u pitanju sam naziv – tečni puder ili tečna podloga.

Kod nas je zastupljen termin tečni puder, ali zapravo ispravan termin je tečna podloga (foundation).

Postoji više oblika tečnih podloga : tečni, kremasti, u stiku i u peni. Takođe, tečne podloge podeljene su i prema nameni tj. tipu kože: tečna podloga za suvu , mešovitu, masnu i za sve tipove kože.

Ono što se očekuje od svake tečne podloge je da nakon nanošenja iste ten izgleda ujednačeno, blistavo, hidrirano… jednom rečju besprekorno. Tečne podloge koje su se meni pokazale pouzdano i koje ne menjam u radu sa klijentima su:


Suva koža

Kiko Milano Insta Moisture foundation

Tečna podloga za suvu kožu

Ovo je hidratantna tečna podloga koja svojim obogaćenim sastavom (ekstraktom maline i aloe) pruža dvadesetčetvoročasovnu hidrataciju koži. Vrlo je lagan na licu. Sadži zaštitni faktor. Daje licu ujednačen i blistav ten. Lepo se fotografiše.


Mešovita koža

Make Up For Ever Ultra HD foundation

Tečna podloga za mešovitu kožu

Ova tečna podloga napravljena je za potrebe filmske industrije, pa otuda i potiče sam naziv Ultra HD. Patentirana je tako da na koži izgleda besprekorno i da bude nevidljiva 4D kameri. Podloga je srednje prekrivne moći. Jako je lagane formule.Hidrira kožu. Postojana je preko celog dana (čak i leti na visokim temperaturama, kao i pod reflektorima). Ne oksidira.

Mac Studio Fix Fluid

Tečna podloga namenjena mešovitoj i masnoj koži

Tečna podloga namenjena mešovitoj i masnoj koži. Srednje je do jake pokrivne moći i daje prirodnu mat završnicu. Lagan je na licu i ne ostavlja osećaj težine i izgled maske na licu. Sadrži zaštitni faktor. Jako lepo se fotografiše i snima.

Masna koža

Make Up For Ever Mat Velvet+ Matifying foundation

Tečna podloga za masnu kožu

Ova tečna podloga namenjena je masnoj i problematičnoj koži. Bez ulja je. Jako lepo prekriva sve nepravilnosti na koži, ali je lagane formule tako da ne ostavlja osećaj težine i maske na koži. Koži daje glatki mat finiš.

Photo by Hitesh Dewasi on Unsplash

Nema tagova 2