Tijana Matejić: Biti kvalitetan u poslu i biti dobra majka jako je iscrpljujuće, ali u isto vreme i sjajno

 Mlada dizajnerka svojim bajkovitim haljinama osvojila je srca žena u čitavom regionu. Pre godinu dana ostvarila se kao majka, pa danas, sa jednogodišnjim sinom Mateom provodi svaki trenutak i  svakodnevno kreira nove modele koje kako kaže i sama rado nosi. Pokreću je reči sjajnog Iv Sen Lorena, ne pravi planove, i raduje se svemu što dolazi. Tijana Matejić otkrila mi je tajne kako biti super mama i ostati sjajan u svojoj profesiji. 

Za kratko vreme vaš brend osvojio je srca mnogobrojnih dama iz čitsvog regiona. Kako ste uopšte počeli da se bavite modom?

Tijana Matejić: Još kao malu me je interesovalo, između ostalog i školovala sam se za dizajn i za lepo i nekako prati me taj osećaj “dobrog osećaja” u nečemu što nosim na sebi i volim. Zaista volim to.

Gde pronalazite inspiraciju?

Tijana Matejić: U jednostavnosti.

Mama ste jednogodišnjeg Matea kako postižete sve?

Tijana Matejić: Uh,najteže pitanje,tačnije odgovor. Ne znam ni sama, svaki dan je novi izazov.

Mateo je vaš mali poslovni partner, da li možda imate u planu kolekciju za klince i klinceze?  

Tijana Matejić: Za sad ne, ali nikad se ne zna. To bi bio veliki dodatni modni zadatak.

Koja je najprodavanija haljina?

Tijana Matejić: Moja najprodavanija haljina je srebrna krinolina, prva haljina koju sam dizajnirala, pravim je i dalje.

Vaši krojevi su sjajni, žene u haljinama izlgedaju kao da su izašle iz neke bajke, da li modele radite po sopstvenom ukusu?

Tijana Matejić: Haljine koje pravim nosim i sama. Radim samo ono sto zelim da ponesem. Za mene poenta dobrog autfita je u igri forme i materijala.  I da. Stav. Stav je jako vazan. Na neki nacin stil je ipak stav. Zena, dosledna u onome sto jeste bez obzira na trend.

Koliko je izazovno biti kvalitetan i uspešan na našem tržištu?

Tijana Matejić: Veoma. Danas kada je internet sve, a i sama znaš da na instagramu ima svega i svačega, i kad gledamo sve te ljude u prelepoj odeći, ne možemo da ne pomislimo kako je sve u tom svetu lagano i lepršavo. Međutim, ova industrija veoma je zahtevna i okrutna sa puno predrasuda.
Biti kvalitetan u poslu i biti dobra majka jako je naporno i iscrpljujuće, to znaju sigurno sve majke koje podižu decu, a u isto vreme se bave nekim poslom.

Koji su vam dalji planovi?

Tijana Matejić: Nikad ne pravim planove. Loša sam u tome.Uživam u svakom danu,Mateo danas slavi svoj prvi rodjendan, radujemo se, napravila sam dve tri čarobne nove haljine. Eto to mi je plan, da ih obučem i da igramo.

Šta je moda?

Tijana Matejić: Moda je da ne postoje pravila. Budi svoj. Imaj stav.
Stalno me pokreću reci Saint Laurenta
“Tokom godina naučio sam kako je najvažnija stvar na haljini, žena koja je nosi”.

Koje su vaše omiljene boje za ovu zimu? 

Tijana Matejić: Volim crvenu. Decembar mi je ceo bio u crvenom u svakom smislu te reči.

Šta je za vas sreća?

Tijana Matejić: Sreća je moj sin i sve vezano za njega, moj suprug Nemanja i naša luda svakodnevnica, porodica i kuća u neredu.

Šta je ljubav? 

Tijana Matejić: Ljubav je svuda.U osmehu se vidi ljubav, u očima. Povremeno pogledajte sebe u oči da li se smeše. I za kraj ključna stavka, za svaki posao moraš imati ljubav.

Nema tagova 1