Tijana Stoisavljević: Kad si zadovoljan sobom, ne možeš drugima želeti zlo

 

Piše: Aleksandra Saša Simović

Foto: Đorđe Bukvić, privatna arhiva

 

Ona važi za jednu od najlepših srpskih manekenki i voditeljki, govori 5 jezika, a završila je japanski. Sjajan je prijatelj i svojom vedrom energijom i dobrim namerama ljudima koji se nađu u njenom okruženju ulepšava svaki trenutak. Sa Tijanom Stoisavljević razgovarala sam o Amidži Šou emiji, venčanju koje je očekuje i da li je pronašla svoju venčanicu da taj izuzetno važan dan. Otkrila mi je i kako neguje sebe, ali i šta je za nju sreća. 

Diplomirali ste na Filološkom fakultetu, japanski i italijanski jezik, a govorite 5 jezika. Kako ste se baš odlučili za japanski?

Tijana Stoisavljević: Jezici su uvek bili moja strast,pored psihologije. Naime, ja sam se spremala da upišem psihologiju,međutim, nisam bila u zemlji kada je bio prijemni. Sa druge strane, japanski mi je oduvek bila želja da naučim, a italijanski mi je u krvi obzirom da mi je baka Italijanka. Od malih nogu govorim italijanski.

Ovaj jezik ima 7 nivoa učtivosti,a vi znate i najviši onaj koji se koristi pri obraćanju caru?

Tijana Stoisavljević: Tako je. Japanci su kao sa druge planete. Jedini ravnopravan odnos je prijatelj-prijatelj.

 Kako ste usklađivali fakultet, sport i modeling?

Tijana Stoisavljević: Uh,sad kad vratim film isto se pitam. Zaista nemam odgovor na to pitanje. Rano sam ustajala ne bi li mi dan duže trajao, mada kad si mlad sve možeš.

Trenirali ste i karate. Koliko je fizička aktivnost uticala na bistar um?

 Tijana Stoisavljević: Trenirala sam karate profesionalno 9 godina i to mi je mnogo pomoglo kad su psiha i koncentracija u pitanju.

 Koji vam je najdraži posao?

Tijana Stoisavljević: Svi poslovi su mi dragi,ali neke momente bih izdvojila.Najdraži momenat u karijeri je naslovna strana Times of India i slikanje za Vogue.

Kako ste počeli da se bavite manekenstvom?

Tijana Stoisavljević: Imala sam samo 6,5 godina kad sam postala član UMS-a i uvek kažem da su mi oni porodica i da su zaslužni jako za ono što sam danas.

Puno ste putovali. Koja je destinacija koja vas je ostavila bez daha?

Tijana Stoisavljević: Obožavam da putujem. To je najveće bogatstvo i uvek bih i poslednji dinar dala za putovanje. Proputovala sam dosta zaista, živela čak jedno vreme i u Indiji, ali ipak se uvek rado vraćam u Kaliforniju i u Madrid. Ako trebam da izdvojim tri grada u koja bih mogla sutra da se preselim to bi bili Madrid, Los Anđeles i Rim.

Po čemu je kultura Japana posebna?

Tijana Stoisavljević: Po svemu! Oni su tako drugačiji i jedinstveni da što sam ih više upoznavala više sam bila fascinirana. Od vere, kulture, književnosti,običaja, pa sve do njih samih, sve je drugačije. Budizam me je jako zanimao kako sam ga više i više proučavala. Zanimljivo je da budizam nije vera već učenje. Volela sam i da čitam o Bušidu. Bušido ili put ratnika, je kodeks ponašanja samuraja i uopšte njihova životna filozofija.

Koje vam je omiljeno jelo iz te kuhinje?

Tijana Stoisavljević: Uh,sve volim zaista,ali ajde da odvojim na primer, sushi i Yakitori. To je piletina koja ide uz hladno pivo, po njihovim nekim običajima i preukusna je.

Sa vašim partnerom ste 7 godina, uskoro vas očekuje i venčanje. Čime vas je osvojio?

Tijana Stoisavljević: Osmehom. Zaljubila sam se u njegov osmeh i na to padam svaki dan iznova. Čak i kada me iznervira, dovoljno je da se nasmeje i gotovo. To je što se fizičkog izgleda tiče,mada suludo je da govorim bilo šta  na tu temu jer kad si sa prefesionalnim sportistom uvek imaš prezgodnog čoveka pored sebe. Ipak, njegov kec u rukavu je mozak koji mu radi 24/7.

Kad ste saznali da vas je lagao za godine kad ste se upoznali,Kako ste reagovali?

Tijana Stoisavljević: Nije me lagao nego smo oboje mislili da ovaj drugi ima godina koliko u stvari nema,tako da je došlo na kratko do greške. Ipak,godine stvarno ništa ne znače što mi je upravo on dokazao. Sve je u glavi. A pored toga,on je ceo život u sportu i njihov život je vojnički tako da jako brzo sazrevaju.

Mihailo vas je verio 14.februara prošle godine, baš na njegov rođendan. Da li ste to očekivali obzirom da ste vi njemu pripremali iznenađenje? 

Tijana Stoisavljević: Ne,stvarno nisam. On jako loše laže i onda je vrlo pametno iskoristio dane kada sam ja po ceo dan na snimanju da sa kumom sve to završi, a da ga ja ne provalim.

Da li ste izabrali venčanicu?

Tijana Stoisavljević Nisam još i ne znam šta čekam. U životu sam, zbog posla kojim se bavim, venčanicu nosila bar 30 puta i biće jako teško da nađem savršenu venčanicu za taj dan.

Kako ste postali deo tima emisije AmiG Show ?

Tijana Stoisavljević:Sasvim slučajno. Bila sam gost u toj emisiji,nakon toga smo se sreli na nekom dešavanju,ja sam tad bila u Srbiji i tako je razgovor prerastao u dugogodišnju saradnju.

Da li je Ognjen zahtevan kao saradnik?

 Tijana Stoisavljević: Jako! Šalim se naravno! Kad radiš najgledaniju emisiju u regionu očekivanja su uvek visoka, ali mi uspevamo da budemo na vrhu iz sezone u sezonu.

Koliko je duhovit van malih ekrana?

Tijana Stoisavljević: Možda i više nego ispred kamera. Uvek kažem da bi neko trebao da snima naše sastanke i proces stvaranja emisije. Gledaoci bi bili zaista oduševljeni jer se ne zna ko je duhovitiji zaista. Nadam se da ćemo uskoro to krenuti da postavljamo na naš YouTube kanal.

Koja je važna lekcija koju ste naučili radeći tako gledanu emisiju?

 Tijana Stoisavljević: Svaku emisiju,uz svakog gosta, ponešto naučiš. Pre svega naučiš da uvek budeš spreman na sve. Obožavam emisije koje idu uživo jer je to posebna energija i poseban adrenalin.

Da li imate ambicije koje vode ka autorskoj emisiji?

 Tijana Stoisavljević: Naravno,to je uvek neki sledeći logičan korak i nastavak priče. Nadam se da će se to i dogoditi u pravom momentu.

Šta biste poručili devojčicama koje bi krenule vašim putem?

 Tijana Stoisavljević: Da mnogo rade na sebi, da nikad ne odustaju jer kada se neka vrata zatvore, otvori se prozor. Ovaj posao je jako naporan i zahteva punu posvećenost, mnogo rada i još više odricanja, ali vredno je svega toga.

Stalno ste nasmejani, vaši prijatelji vas vole i kažu da ste izuzetno lojalni i imate dobre namere za sve ljude iz vašeg okruženja. Da li je to stvar vaspitanja ili želja da dobro i lepo pobedi u svetu gde je toga sve manje i manje?

Tijana Stoisavljević: Mislim da se većina stvari nosi iz kuće. Tako sam vaspitana i odrasla sam u porodici uspešnih i jako vrednih roditelja. Sa druge strane,sve u životu sam sama napravila i kad sam mogla lakšim putem birala sam onaj teži. Možda je teži,ali je moj. Smatram da kad si zadovoljan sobom ne možeš nikome da činiš zlo ili poželiš isto. Retko menjam saradnike, a kamoli prijatelje. Kao prijatelj sam odana uvek i teško primam nove ljude u svoj mali krug prijatelja koji su tu čitav moj život i spadaju u moju porodicu.

Vaša linija je sjajna, a koža prelepa, imate li neke rituale?

 Tijana Stoisavljević: Opsednuta sam negom kože,tela i lica uopšte. Što se lica tiče, imam svog anđela čuvara Dr Mariju Mitrašinović koja čini da moje lice uvek blista i da ne trpi posledice konstantne šminke. Što se tela tiče, moja tajna jeste Natura Siberica ruska organska kozmetika koja je zdrava i predivna! Što se kose tiče tu je kokosovo ulje koje je rešenje za sve. Jedino se ne mogu pohvaliti kad je hrana u pitanju jer zaista ne pazim šta jedem već se za sad izvlačim na dobru genetiku.

Koja vam je omiljena knjiga?

 Tijana Stoisavljević: Hamlet.

Šta je sreća?

 Tijana Stoisavljević: Sreća je zdravlje i ljubav.

Šta je ljubav?

Tijana Stoisavljević: Ljubav je sreća.

 

Nema tagova 0