Uspomene ostaju zauvek

Život vas udalji od nekih ljudi, iz ovih ili onih razloga.

Nekad ostane osmeh na licu ili gorčina u ustima i tuga u srcu.

Ipak, imate mogućnost da se sećate svega lepog što je postojalo. Izaberite to, podsetite se svih trenutaka kad ste se sa nekim smejali, bili šašavi, detinjasti, luckasti, iskreni i svoji.

Ljudi dođu u vaš život i zadrže se onoliko koliko treba. Kad odu, završili su posao zbog koga su vam se pojavili. Neki od njih vam olakšaju da vidite koliko možete, pomognu vam da pomerite sopstvene granice. Nauče vas šta je ljubav ili tolerancija. Kako da prihvatite različitosti, da se opustite ili postanete zreliji. Kad se neka prijateljstva prekinu naglo, pitate se zašto je to tako? Za vaše više dobro. Nikad ne sumnjajte u to.

Ponekad je bolno, često vam nedostaju. Nekad vam bude neobično da ste sa onima sa kojima ste delili sve, vašim i najbližima, postali stranci. Znam, ne razumete kako i zašto. U glavi vam se vrti milion pitanja, odgovori često izostanu, ali uspomene nikad ne izblede. Koliko god je rastanak bio težak, nekako se radujete njihovim uspesima. Čudite se odakle snaga za radost, kad su vam iščupali srce. Ta radost je vaša pobeda. Jer se sećate ipak i jedino svega dobrog. I dok god to možete, bićete junaci sopstvenih priča i prijateljstava.

Ponekad vam je samo potrebna pauza, često i dugogodišnja sa nekim ljudima, a onda vam se vrate u život i zaboravite sve suze, teške reči i tugu jer su vam okrenuli leđa. Bez objašnjenja. To se ne zove ludost, već život i sve se vrti u krug. Kad se tako nešto dogodi ne budite ponosni i gordi. Setite se svega lepog i prigrlite ih, uživajte u trenutku i pišite neke nove priče, zajedno, koje će vam možda opet biti samo uspomene, kad ponovo iznenadno nestanu bez objašnjenja.

 

Foto: Maja Dedagić

Frizura: ID Hair Academy

Make-up: Sanja Orlandić Sretković

mesto snimanja: Studio Prostor

Nema tagova 3