Venera u Škorpiji – fatalne ljubavi

Kretanje Venere znakom Škorpije  (7.11.-1.12.) obično se smatra razdobljem u godini kada odnosi postaju intenzivni, strastveni, često i vrlo zahtevni. Na delu se odvija ljubavna alhemija, proces promene odnosa koji nastaje usled novih otkrića pred kojima smo dosad zatvarali oči. To su dani kada seksualna privlačnost, ljubomora, opsesivne potrebe, nagoni koje je teško kontrolisatu vode ljubavnu igru.

S ovom Venerom u ljubavi nema cenkanja. Ili je ili nije. Ljubavna dešavanja češće doživljavamo kao loše ili dobre. Idemo iz krajnosti u krajnost. Kad nešto nije po našem postajemo destruktivni. Kad odlučimo da nešto nije za nas, od toga odustajemo, a da prethodno nismo niti pokušali istražiti priču koja nam je pred vratima. Ali skloni smo se i instintkivno upustiti u odnose koji nas mogu duboko dotaknuti i emocionalno uzdrmati.

Iako naizgled s njom tražimo seks i telesno uživanje, ona je mnogo više od toga. Pod njenim uticajem događaju nam se iskustva koja nas vode do korena emocionalnih čvorova koje smo zapetljali negdje u prošlosti, možda i u detinjstvu. Uočićemk ćemo neke svoje strahove i nesigurnosti. Suočićemo se s žudnjom od koje želimo pobeći. Uplićemo se u ljubavi trougao znajući koliko to iskustvo može biti teško za nas, ali ne uspevamo reći ‘ne’. Reč je o tzv. opasnim vezama. Suprotna strana iz naše podsvesti izvlači snažne emocionalne reakcije koje će i nas same iznenaditi. Snaga privlačnosti kao da mora biti konzumirana kako bismo s vremenom shvatili da to nije dovoljno, da začin odnosa možda jeste strast, ali bez prijateljstva, razumevanja, prisutnosti, poštovanja, iskrene komunikacije, nema ni dugoročnog života udvoje.

Tokom njenog tranzita možemo shvatiti da previše dajemo, a premalo primamo. Možemo i upoznati tajnu stranu svoje prirode kad je ljubav u pitanju, shvatiti kakvi nas to partneri privlače i štannam to govori o nama. S njom lakše možemo okončati odnose koji su toksični i za koje shvatimo da nemaju budućnost.

Ali spremni smo i ići još dalje. Iz ljubomore i nesigurnosti mogli bi se igrati detektiva, istražiti partnerov telefon ili ga čak i pratiti. Ovaj tranzit Venere često aktivira igre moći i osvetoljubivost.

Dok će Venera prolaziti znakom Škorpije stvoriće nekoliko pozitivnih aspekata s drugim planetama koji mogu biti od pomoći u ispunjenju ljubavnih potreba:

12.11. Venera konjunkcija Jupiter

Dani oko ovog datuma idealni su za novi početak. Optimizam i uživanje. Usuđujemo se pokazati osećaje, otvoriti prema novim iskustvima. Želimo udovoljiti onima koje volimo. Mogući su i materijalni dobici. Novo poznanstvo, možda i sa strancem. Nezaboravni večernji provod. Naročito povoljno za Škorpije, Rakove, Ribe, Strelčeve, Bikove i Vage.

17.11. Venera trigon Neptun

Nežnost, brižnost i saosećanje. Iznenadno romantično nadahnuće. Postaje vam jasno šta morate učiniti kako biste nekoga privukli sebi. Lako je moguće da vam se svidi neko harizmatičan ili produhovljen. Ovo je aspekt koji budi i intelektualnu privlačnost, intuiciju, onaj trenutak kada osetite da ste baš tu gdje trebate biti i u blizini osobe s kojom želite biti. Povoljno za Škorpije, Ribe, Rakove, Vage i Bikove.

20.11. Venera sekstil Pluton

Na delu je snaga privlačnosti. Potreba za ostvarenjem potpune bliskosti s voljenom osobom. Dolaze i zanimljivi uvidi. Nešto što je skriveno izlazi na površinu. Sada distanciranu ili stidljivu osobu možete motivisati da se otvori. Dobro je potražiti dokaze o tome koliko ste voljeni. Onaj ko vas želi i voli biće uz vas, a to će vam i na neki svoj način pokazati. Povoljno za Škorpije, Ribe, Rakove, Vage, Bikove i Jarčeve.

Julijana Oremović astrolog

Nema tagova 0