Virtualno predstavljena izložba Faces, Places, Spaces – autorski projekat Priredba studija i fotografa Ivana Pavliša

Sinoć je u sladu sa prilikama u kojima živimo virtualno putem servisa Zoom predstavljena izložba Faces, Places, Spaces – autorski projekt PRiredba studija i fotografa Ivana Pavliša (poznatijeg kao John Pavlish) koja je nastala beskontaktno putem video poziva. Fotograf je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspeo zabeležiti sliku na svom računaru. Autor je kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i deo svog računara i tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smeštajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije.

Kroz jedanaest intimnih crno belih fotografija, ispričana je lična priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji svi prolazimo.

Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatom fotografu u intimi vlastitog doma. Na sinoćnjem predstavljanju autor je u razgovoru s moderatorom događaja Vlatkom Kolarović rekao kako je ovaj period za njega bio jako produktivan te da se zbog više slobodnog vremena mogao baviti vlastitim projektima. Nadodao je da verojatno do realizacije ovog projekta možda nikada ne bi došlo da se nismo našli u ovakvim uslovima. 

Uz predstavnike medija, predstavljanju izložbe prisustvovalo je i svih jedanaest autorovih muza koje su podelile svoje impresije sa snimanja, osećaje vezane za ovu situaciju u kojoj smo se svi pronašli, ali i brojne anegdote koje su u pravilu prethodile svakoj od fotografija. Fotograf je još jednom napomenuo kako mu je ovo bio jedan od najizazovnijih i najtežih projekata na kojima je radio, jer osim lica koja su ga čekala s druge strane, svi ostali aspekti snimanja bili su totalna nepoznanica. Spore internet veze i loš kvalitet kamera samo su neki od izazova s kojima se susreo. Uprkos svim preprekama Ivan nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo finalnim fotografijama koju su snažne i gotovo opipljive.

Pravi je užitak sinoć bilo posmatrati sve nas, okupljene u čast ovog divnog projekta, u vremenu kada se svako na svoj način bori s brojnim nedaćama, brigama, sumnjama i strahovima. Ali opet, zajedništvo, dobra energija, večni životni optimizam i nada zračili su iz svakoga od nas. 

Ovaj autorski projekat agencije PRiredba i vrsnog portretiste Ivana Pavliša dokaz je kako u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija su ono što nam niko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja. Ovih putem zahvaljujemo prijateljima projekta: Dermalogica, Jane Iredale i Izipizi što su prepoznali važnost i lepotu ovog projekta.

Celu izložbu možete od danas pogledati na web stranicama agencije Priredba: www.priredba.hr

Nema tagova 0