VLADANA I BOJANA VELJKOVIĆ : naš brend „SISTERS CODE“ spoj je švajcarskog kvaliteta i srpske kreativnosti

Ako ste se ikad pitali ko stoji iza fashionmag42 portala, ili  modnog brenda SISTERS CODE, koji je ostvojio tržište u regionu za kratko vreme, otkriću vam tajnu. One su nasmejane, dobronamerne, beskrajno talentovane, sestre Veljković, Vladana i Bojana. 

Koliko je izazovno biti urednik modnog portala?

Vladana Veljković: Svakako je interesantno biti u toku modnih novosti, pratiti dogadjaje iz sveta showbusinessa. Izazovno je itekako u svakom pogledu pisati o modnim ekspertima, nedeljama mode, putovanjima, kulturi. Naš magazin se ne bazira samo na modnim temama, trudimo se uvek da pružimo našim čitaocima široki spektar aktuelnih tema iz regiona i sveta.

Za kratko vreme vaš portal je zauzeo sjajno mesto na web nebu čitavog regiona, koja je tajna vašeg uspeha?

Vladana Veljković: Tajna zaista ne postoji. Podržavamo mlade umetnike preko platforme FashionMag42 koja je dostupna svim talentovanim i kreativnim ljudima koji se bave modom, filmom, muzikom ili bilo kojim drugim kreativnim radom. Izmedju ostalog, imamo saradnike u mnogim državama kao što su Amerika, Hrvatska, Švajcarska, Italija te mnogi drugi.

Sa sestrom Bojanom pokrenuli ste modni brend Sisters code, kome su modeli vašeg brenda namenjeni?

Vladana Veljković: Modeli brenda Sisters Code-a namenjeni su ženama i muškarcima koji vole visoku eleganciju, a istovremeno da se u našim kreacijama osećaju slobodno, posebno i da naprosto uživaju u vrhunskoj izradi kroja koje im naš SC Atelier pruža.

Da li se nekad dogodi da vaša sestra i vi imate različite stavove i želje?

Vladana Veljković: Naravno. Uvek je zdravo saslušati drugo mišljenje, posebno kada je u pitanju posao. To je realno i zdravo kao i u svakome biznisu. Pošto smo sestre, uvek su umešane emocije, što nas dovodi na kraju do pozitivnih ishoda. U tome leži naša posebnost.

Ali uvek su tu naši bliski saradnici Dominik i Hrvoje, koji nam daju super ideje kako da ostanemo inspirativne.

Vaš brend je srpsko-švajcarski možete li mi reći nešto više o tome? 

Sestre Veljković: Da, naš je brend srpsko-švajcarski, jer Bojana radi i živi u Cirihu, a ja u Beogradu. Ovde dolazi do interakcije dve zemlje, putovanja na relaciji Srbija – Švajcarska. Obeležava nas švajcarski kvalitet i srpska kreativnost. Tako smo ovog leta uradile editorial sa top modelom Draganom Bjelobrk u Cirihu i predstavile prvu Bridal kolekciju. Izdvajamo saradnju sa francusko – švajcarskom kućom Romeo Rodin koja je upotpunila njihovim luksuznim cipelama naš bridal look. Mitzi internacionalni DIOR makeup artist koristila je najnoviju backstage kolekciju, sa kojom je i kreiran makeup look za Megan Markle. Uz to, imamo sreću da je Bojani blizu Italija gde može da uzima najkvalitetnije i vrhunske materijale koje koristimo za brend.

 Uskoro je vaše venčanje, da li ste cool mlada ili ona koja želi da kontorliše sve?

Vladana Veljković: Venčanje se približava, naravno da imam uvid u celokupnu organizaciju, iako pored sebe imam prijatelje koji mi pomažu da sve bude savršeno. Ne mogu da kažem da sam osoba koja voli da kontroliše sve pa je tako i u ovome slučaju. Ja sam ipak “cool” mlada.

Venčanica je sisters code, kakve materijale ste birali za sebe?

Vladana Veljković: Venčanica i haljina su iz bridal kolekcije SC Atelier. Kao materijale koristile smo loran, saten i til. Moj stil venčanice je definitivno “Modern Bride”.

Da li uskoro možemo očekivati reviju vaših modela? 

Vladana Veljković: Reviju planiramo step by step. Zahtevan je to proces. Dok sve nije kako smo zamislile, realizovale, ne ubrzavamo plasiranje novih modela. Sledeće proleće možete očekivati novu capsule kolekciju.

Koji kreatori su vam omiljeni?

Vladana Veljković: Nemamo ciljanog dizajnera koji bi nam bio omiljen, jer se baziramo na stil koji je jedinstven za svakog pojedinog kreatora, a svi znamo kako je stil večan. Smatramo kako je svaki dizajner poseban na svoj način te time doprinosi modnome svetu.

Šta će biti u trendu ove jeseni i zime?

Vladana Veljković: Za jesen/zimu 2018.-19. u trendu će da bude patchwork, oversized kaputi, retro pantalone. Stavite neke lude naočare, iskoristite svaki dan za eksperimentiranje. Boja ove sezone će da bude bordo i sve nijanse crvene (vatrena, trula višnja, ciglena…). Preporučujemo i indigo plavu, kraljevsko plavu takođe.

Šta je ljubav?

Vladana Veljković: Ljubav je predivna, ispunjena srećom, nekada zna da boli, ali za sve postoji trenutak i za nju živimo. Nikada ne bismo smeli gubiti veru u ljubav, ona nas gura napred.

Šta je sreća?

Vladana Veljković: Za nas je sreća put koji je usko povezan s ljubavlju. Sreća je bivanje ovoga života, jedan osmeh, jedna lepa reč. Sreća je svuda oko nas, samo je treba naći.

Nema tagova 1