VREME KRAJA I NOVIH POČETAKA-Potpuno pomračenje Meseca 31.1.2018

U sredu, 31.1. u 14 sati i 27 minuta dogodiće se vrlo retko pomračenje Meseca. Kao prvo, reč je o drugom punom Mesecu u januaru (plavi Mesec), a ovakav fenomen događa se retko, poslednji put smo mu svedočili 2015., ali ovaj put će još biti i potpuno pomračenje. Pomračenje plavog Meseca ne pamtimo od  1866., a ovakva eklipsa je energetski mnogo moćnija i intenzivnija od uobičajene.

Poslednja ‘uobičajena’ Mesečeva eklipsa dogodila se 7.avgusta prošle godine i pokrenula je neke procese koje bi ovog, 31. januara mogle zatvoriti pun krug, doći do svog kraja. Pokušajte se prisetiti šta se tada odvijalo i kojom ste se temom najviše bavili u proteklih šest meseci. Sada je vreme da iza nje stavite tačku, donesete odluku, zaokružite jedno poglavlje života, bez obzira da li je reč o privatnom ili poslovnom životu.

Verovatno je da će pitanja srca, ljubavi, prijateljstva, dece, hobija, ega biti neke od glavnih tema. Srce nas vodi na mesto na kojem se osećamo posebno, voljeno, u odnose koji nam pomažu da osetimo sebe kao jedinstvenu i kreativnu osobu. Ne možemo se više skrivati od ljubavi. Ne možemo bežati od nje, birati osobe koje nam je ne mogu uzvratiti. Bojimo se otvoriti srce, a isto patimo i kad smo ranjeni ljubavnim gubitkom. Jača želja za pažnjom, voljenjem, dramatizujemo kad osetimo da smo ugroženi, ego može preuzeti dominaciju i još više nas udaljiti od ispunjenja želja.

Možete li biti zdravo sebični da sebe postavite u centar svog života, namirite svoje potrebe jer tek tada ćete biti u prilici drugima dati najbolje. Kada dajemo i dajemo, a osećamo se sve više potrošeno i iscrpljeno, pati naše emocionalno i mentalno i fizičko zdravlje. Ako mi nismo u formi, ništa oko nas neće biti u formi. Zato je važno da se pobrinete za sebe i za ono što je bitno vama, a tek potom možete deliti sebe sa svetom na zdrav način.

Ponekad ovakvo snažno pomračenje Meseca može naš život preokrenuti naglavačke, možda ne na taj dan, ali događaji koji će uslediti do iduće eklipse u julu, a zatim i u avgustu ove godine, svakako će dobro prodrmati neka područja našeg života. Imajte na umu, ako nešto i izgubite, na primer ako prekinete odnos, znajte da on ionako nije imao neku perspektivu. Ako vam se dogodi bolest, ona  želi da vas upozori da je vreme da stanete na loptu, usporite tempo i počnete negovati sebe. Dogode li vam se neke turbulencije na radnom mestu, razmotrite šta možete učiniti kako biste poboljšali svoju radnu efikasnost i naučili nešto iz problema koji vas pritiskaju. Smatrate li da je poboljšanje nemoguće, možda je vreme da pronađete izlaz i krenete u nešto sasvim novo.

Ova eklipsa može doneti kraj u vašem životu, ali kraj samo onoga što ionako nema više svrhu i smisao za vas. Na delu je veliko čišćenje, a sve što vam Svemir uzme, uzeo je samo zato što će vas to u budućnosti usporiti i stvoriti vam dodatne probleme. Nastavite li tim putem samo ćete zaglaviti u slepoj ulici, a povratak na pravi put tada će biti još zahtevniji, teži i dugotrajniji.

Kad bez straha i nesigurnosti prihvatamo ono što dolazi u naš život (a redovno nam donosi neku poruku koju samo treba pročitati na pravi način), otvorićemo vrata za novi početak koji zaista može biti čudesan. Alhemija na delu.

Zato otpustite emocionalne boli, oprostite, udaljite se od svega što vas emocionalno troši i iscrpljuje, a nigde vas ne vodi. Kada otpuštamo negativna uverenja i loše vezanosti, ponovno počinjemo da dišemo i spremni smo da u svoj život pustimo nešto bolje, nešto što će nas unaprediti, a ne unazaditi. Dok se grčevito držimo za partnera koji nas ne ceni i ne voli, za posao na koji odlazimo s grčem u želucu, za uverenje da ne znamo i ne možemo, za nesigurnosti koji hrane naše strahove – nema napretka, niti poboljšanja. Ponavljamo stalno iste obrasce, očekujući čudo, ali jedino čudo se sastoji u tome da živite ono što mislite i osećate. Živite li u strahu, privlačićete iskustva koja vaš strah potvrđuju. Mislite li da ne znate i ne zaslužujete bolje, bićete u lošoj vezi ili raditi posao na kojem vas ne cene.

Eklipsa Meseca u Lavu nasuprot koje stoji Sunce u Vodoliji, opozicija je između individualnog, ličnog i grupnog, kolektivnog. Ko sam ja u društvu? Ko sam ja u odnosu? Ko sam ja u poslovnom okruženju? Koji su moji talenti? Što radim s ljubavlju i iz srca?

Pomračeni Mesec biće blizak sa severnim Mesečevim čvorom u Lavu, a nasuprot će osim Sunca, stajati i Venera. Takvi aspekti aktiviraju nesvesne emocionalne obrasce koji će izlaziti na površinu u narednim mesecima. Posmatrajte šta će se događati kad delujete i odlučujete srcem, kad vas vodi strast. Bez srčanosti i te strastvene posvećenosti nekoj ideji, hobiju, planu – život je isprazan i monoton.

S takvim aspektima može doći do velikih promena u unutrašnjosti vaših bliskih odnosa, pa i onih poslovnih, kao i u srži nekih udruženja, stranaka, organizacija kojima pripadate.

Ovo pomračenje najviše promena doneće Vodolijama, Lavovima, Škorpijamaa i Bikovima, kao i onima koji imaju podznak u tom znaku. Osetićemo ga svi, a na kom tačno području života zavisiće od

toga u kom polju vašeg horoskopa će se ono manifestovati.

Nema tagova 0