Želiš biti srećan? Budi.

U prvi mah krenuh da okačim fotografiju na instagram i da napišem jednu, dve rečenice u opisu slike. Ali nekako krenuše misli i shvatih da je pravo vreme za novu kolumnu.

Mnogi često odlažu sreću jer “biću srećna kad budem kupila cipele”, “kad budem vozio taj i taj auto”, ,”kad odem na Maldive”, “kad upoznam srodnu dušu”. Milion izgovora pronadje se svakog dana kako bismo odgodili sreću, koja je u nama, lako dostupna i spremna kao “zapeta puška” da nam ispuni srce i dušu. Umesto svih tih razloga i trošenja vremena da izbrojimo “što nemamo” , možemo biti zahvalni na tome ko smo i na onome što nam je već u životu.
Stičem utisak da se mnogi boje da budu srećni, boje da jednostavno sve može biti dobro ovde i sad.Užurban način života naučio nas je na svakodnevni stres i dramu, a udaljio od sreće i radosti. Uloge su zamenjene, ali uvek možemo da se vratimo onome što naša duša prepoznaje i što nam je poklonjeno od kad smo došli na ovaj svet, životu u trenutku, kad se vraća mir u naš život i primećujemo sitnice koje nam stavljaju osmeh na lice.

Trenutke kad ručamo zaista uživajući u hrani i osećajući mirise i ukus, mnogi čak ne pamte jer nekad jedemo kao roboti samo da bismo se “natrpali” hranom, a da ni ne posvetimo pažnju onome što unosimo u naš hram-naše telo. Žurimo svakodnevno ne bismo li stigli više tu sreću, a potrebno je samo da se utišamo, osetimo energiju i pustimo život da nas vodi.
Već danima ležim jer, prehlada je i na moja vrata pokucala, ali ne gundjam i ne kukam nad svojom sudbinom, zahvalna sam na trenucima kad mogu da čitam, spremam ukusna jela, slušam Oprine predivne intervjue na Super soul kanalu, umirim se i napišem baš ovu kolumnu koju čitate.

Setite se kad god se pitate “kad ću više biti srećna?” da je sreća svaki udah vazduha, poljubac vašeg deteta,” mama volim te” koje čujete ili izgovorite,  svaka pohvala, osmeh i po kišnom danu, lepa reč neznancu, razumevanje umesto “vidi ga onaj kreten”. Sreća si ti, sreća sam ja i život koji živimo.

Jer, sa svim usponima i padovima, najveća sreća je ipak svaki novi dan i prilika koju dobiješ da sutra budeš bolji čovek nego što si sad.

Nema tagova 4