Zvezde vam poručuju: Izazovna nedelja za odnose i važne odluke

Nova astro prognoza za period 13.5.-20.5. koju je napisala astrolog Ivana Paunović otkriće vam zašto je izazovna nedelja pred nama i kako da poboljšate sve odnose, ali i donesete važne odluke u pravom trenutku. 

Ponedeljak, Merkur i Mars su u polu-kvadratu, nestrpljivost ili impulsivnosti u komunikacijama i delovanjima. Možda se budete malo više raspravljali. Možete raditi pod stresnim ili napornim uslovima. Ovaj aspekt budi osećej da sve što budete radili treba da uradite brzo.  Mogući sukobi interesa, Mesec je u Devici pa se to može zakomplikovati do najmanjih sitnica.

Bićete okrenuti radu pa vam Merkur i Mars žele ubrzati odluke i realizaciju projkata. Ali, ne zaboravite sve što je brzo, to je i kuso.

Utorak, Sunce i Pluton prave harmoničan aspekt, pa nam donese vreme prilagođavanja, a možda i otpuštanja starih navika. Tako da se možemo osloboditi  loših iskustava. Ovaj aspekt nam može omogućiti  rast i buđenje u nama. Daće nam  hrabrost i intuiciju kada možemo da prepoznamo trenutak u kojem smemo da krenemo napred. Sunce sarađuje sa Plutonom, a taj sklop budi saradnju, fokus, i praktične sposobnosti.

To je jaka gravitacija prema stvarima, ljudima i situacijama koje nam pomažu da uspemo ili da unapredimo naše ciljeve.

Sreda, Mesec je u Vagi i pravi kvadrat na Saturna, najbolje je vreme da odmorite od svega. Vreme je za uboki udah i predah. Ako ste u mogućnosti uzmite slobodan dan, pa dobro odmorite. Dosta vas će se osećati umorno ili kao da vas hvata grip. Pronađite danas svoj mir i osluškujte tišinu.

Četvrtak,  Venera, planeta ljubavi prelazi u znak Bika, tu će ostati sve do 10. juna 2019. Godine. Ova Venera je vrlo senzualana, ali i posesivna. Tražićete sigurnost i vrednost u onim odnosima koji obećavaju trajanje. Apetit za zadovoljstvima će biti dosta jaka. Bik će od vas tražiti da uživate u svim svojim čulima. Materijalna i fizička ljubav i romantika sada će biti najvažnija. Loša strana ove Venere je prekomerna posesivnost i želja da posedujete  partnera. Sa finansijske strane, Venera u Biku traži visoke kvalitete, čvrste, praktične, stabilne i dugotrajne.

Petak, Mars ulazi u znak Raka, tu će ostati sve do 2 jula 2019. godine. Vaše ideje, planovi i interesi će biti vatreni. Vaši ciljevi biće podložni promenama raspoloženja i kolebanja. Dosta ćete uključivati emocije, tamo gde im ustvari nije mesto. Ako krenete da reagujete srcem ućićete u jako intenzivne raspravke. Veliki deo onoga što radimo zavisi od vašeg raspoloženja, tako da ako prepoznate kod sebe da ste tužni ili nervozni, pametnije je da taj dan odmorite i da ne donosite ni odluke niti da pravite vađne poteze.

Subota i Nedelja biće obojeni atmosferom  Punog Meseca u Škorpionu. U subotu će se Sunce u Biku protivi Mesecu u Škorpionu. Pun Mesec je vreme vrhunca ispunjenja onoga što je započeto pre dve nedelje kada je bio Mladi Mesec. Ovog vikenda emocije će biti jake pa je idealno vreme za odnose, romantiku i oplodnju. Mođe se javiti I napetnost jer sve što Bik bude poželeo da sagradi i osigura, Škorpija će želeti da sruši i uništi. Sunce u Biku stvara sreću sa jednostavnim, materjalnim stvarima u životu. Dok Mesec u Škorpiji privlači našu pažnju na misterije, dramu i ekstrem.

U idealnom slučaju, ravnotežu trebate naći između te dve energije, a to ćete uspeti tako što ćete prepoznati šta ovaj Pun Mesec traži od vas. Svemir će tražiti od vas na neki način oslobodite svoje strasti, intimu, emocije i ciljeve.