Zvezde vam poručuju: Kanališite energiju ka onome što vam prija

Nova astro prognoza za period od 30.9.-7.10 podseća nas da je tanka linija između strasti i svađe i zašto je važno da kanališemo energiju ka onome što nam prija. Napisala je astrolog Ivana Paunović ( kontakt tel.: 065 50 60 567).

Mesec nastavlja svoje putovanje i ulazi u znak Škorpije. Bićete u potrazi za emotivnom sigurnočću.  Biće vam interesantno da lutate po dubinama svojih osećaja i misli. Ponovni susret sa nekim bolnim iskustvima će biti izazov ali će vam raskristalisati neke stvari. Posvetićete sebi i tako ćete osetiti samopouzdanje i moć. Kontrolisaćete svaku situaciju i to će vam ulivati sigurnost. Bićete puni snažne ali nažalost i rušilačke energije, potrudite se da je kanališete u pozitivnom smeru.

U Utorak i Sredu imamo jaku izazovnu energiju, koja će vam probuditi potrebu za dešavanjima i avanturama. Situcije koje vam se budu dešavale nateraće vas da upoznate ljubav kroz opasne, bolne, neobične, extremne i izazovne situacije.  Venera je u kvadratu sa Plutonom pa će vam neko jako nedostajati, strasti će se probuditi a opet ste svesni da vaša situacija nije ni malo laka. Ili je osoba koja vam se dopada zauzeta ili je daleko. Može se javiti paranoja i sumnja, prvenstveno zbog straha da ćete izgubiti svoju moć. Trebalo bi izbeći potrebu za manipuliranjem i kontrolom. Ljubomora će mnogima biti ovih dana u prvom planu. Poželjno je da izbegnete naglo i nepromišljeno ulaženje u žustre raspravke. Tanka je linija između seksa i svađe, na vama je da odlučite kako ćete svoju energiju potrošiti.

U Četvrtak će Pluton krenuti direktno, pa će mnogim doneti važne promene. Ova mala planeta je veoma snažne moći kojom u svima nama pokreće regeneraciju. Da bi ste se izdigli iz pepela potrebna vam je energija Plutona. Tako da sada imate priliku da za neke situacije progledate I da započnete nov život.

U Petak će Merkur ući u Škorpiju, ostaće tu do 9. Decembra. Kada je Merkur u Škorpiji, naše misli i komunikacija su duboki i intenzivni. Instinktivno nas pokreće na to da budemo svesni toga da život jednostavno nije baš svaki put fer. Merkur u Škorpiji traži istinu u svemu što je skriveno i na tajnom zadatku. Imaćete tendenciju da promatrate, detaljišete i idete duboko u problem. Za neke situacije bićete opsesivno vezani. Nekima će se javiti brige i strahovi, morate to otpustiti da bi ste mogli da krenete dalje u osvanje. Škorpija voli hrabrost, smelost i ekstrem. Ako volite da pišete ovo je idealan period da kroz slova i reči oslobodite svoje zarobljene misli i emocije.

Subota je dan kada će Mars preći u znak Vage,ostaće u diplomatskom znaku do 19. oktobra. Imaćete tendenciju da koristite svoje vrline i svoj šarm kao sredstvo za postizanje cilja. Možda ćete biti malo neodlučni sa potrebom da sve što uradite bude pošteno i korektno. Lako ćete ulaziti u mentalne raspravke. Pasivna-agresivnost je skrivena strana ove energije.

U Nedelju će Mesec biti u Jarcu, tako da će mnogi poželeti relax. Umor koji je stigao će vam usporiti misli i telo. Ova energija ne voli energične situacije, sve ćete voleti da rešite polako i kvalitetno. Posvetićete se radovima u kući i provešćete kvalitetno vreme sa svojim ukućanima. Danas napravite plan za sledeću nedelju. Jarac voli rad, red i discipline tako da sve što danas budete radili doneće vam uspeh i trajnost. Kada su emocije u pitanju, na tom polju će malo teže ići, nedeostajeće vam osoba iz prošlosti koja vam je bila bliska i draga.  Želećete siguran zagrljaj, ali koliko god da je topao ipak ćete osećati hladnoću.