Zvezde vam poručuju: Povratak bivših partnera i prijatelja obeležiće ovu nedelju

Nova astro prognoza za period 8.7.-15.7. je tu, astrolog Ivana Paunović nam otkriva zašto je baš ove nedelje na „meniju“ povratak bivših prijatelja i ljubavi, kako će retro merkur uticati na nas, ali i šta su pouke koje treba da prihvatimo. 

Ponedeljak, počinje Retrogradnim Merkurom, pripremite se na vraćanje u prošlost. Merkurova retrogradnost traje do 31. jula, počevši od znaka Lava i završavajući znakom Raka. Tokom ovog ciklusa, naše razmišljanje se okreće prema unutra dok razmatramo i preispitujemo stvari. Period retrogradnog Merkura može biti vreme povećane unutrašnje svesti – vreme kada su meditacija, pisanje dnevnika, prerada starih planova i pregled prošlog rada više omiljeni nego obično. Najviše će vam smetati oteđana komunikacija, zalutala pisma, pogrešno poslate poruke ili zakasnela pošiljka.

Sada trebate posmatrati i analizirate, a ne donositi kritične odluke. Koliko god da se trudite da imate jasnu sliku nečega, ipak nečete znati sve činjenice. Pazite na zbunjuće smernice i percepcije.

U pojedinim momentima bićete zbunjeni i konfuzni.

Tako da je najpametnije ne ugovarati ništa i ne potpisivate važne papire. Očekujte da se u vaš život vrati bivši partner ili prijatelj.

U utorak će se Retro Merkur udružiti sa Marsom, pa se problem iz prošlosti sada može ponovno pojaviti. Osećaćete se potaknuti da se pobrinete za njega, prijaće vam taj izazov. Trebali bi ste pripaziti na nestrpljivost, brzinu i impulsivne pokrete i reči. Spoj ove dve planete je prikladan za motivišući, energični rad, naroćito kada je povezan s komunikacijom i umom.

Uz ove dve planete možemo obnoviti interes za rešavanje starih problema ili oživljavanje starog projekta. Ovo može biti vreme utrke umova i uzbuđenih misli. Danas se formira i sekstil između Venere i Urana, koji nas, nežno, izvlači iz naših školjki.  Najviše će vas zanimati sve što je novo i neobično. Bićete spremni na rizik. Možete da eksperimentišete i pokušate na nove načine da se povežete sa drugima.

Bićete slobodniji sa vašim osećanjima, nalazite lepotu u nečem nepoznatom ili neobičnom.

Ovo je i slika želje za slobodom, poželećete da ljubav bude više prijateljski i opušteniji odnos.

U sredu će Sunce napraviti opoziciju sa Saturnom, izazovan aspekt koji će tražiti od vas da pronađete ravantežu i balan. Javiće se osećaj otuđenosti, moguć je i pesimizam. Nije baš idealno vreme za početak, sada se treba fokusirati na završavanju starih stvari. Nešto što se već duže vreme vuče sada je trenutak da se okonča. Neke situacije će vam delovati teške kao kamen, biće vam potrebno veliko strpljenje. Sada je najbolje da stvari teku mirnim i sigurnim tokom. Put do cilja je veoma kamenit i pun trnja, ali iz inata nemojte odustati.

Dokažite sebi da ste istrajni i da sve možete izdržati.

Već u četvrtak će se promeniti atmosfera dana, polako kreću Neptovi talasi. Juče ste pronašli svoj mira, a danas  poslušajte svoj unutrašnji glas. Prijaće vam da se povučete i izmeditirate, vreme je za snove i za uživanje u čarobnom i pomalo nestvarnom svetu. U nekim trenucima nećete biti sihurni da li je to san ili java. Ne donosite važne odluke, jer neće imati realnu sliku situacije. Delovaće vam kao da se probijate kroz gustu maglu. Imaćete mnogo univerzalnih, kreativnih i neobičnih  ideja. Osobe koje su u svetu umetnosti ovaj period treba da iskoriste za stvaranje vrhunskih dela.

Petak je dan kada će Mars napraviti kvadrat prema Uranu.  Jaka, napeta i borbena atmosfera će vas terati da se ponašate grubo i sve će vam biti stresno. Pokušajte da ostanete smireni, ne rušite svoje odnose, jer ćete se već sutra kajati. Ne dozvolite besu da vlada vama i vašim ponašanjem. Ovaj aspekt će u vama probuditi borbune i agresivnu stranu, biće teđko da iskontrolišete svoje emocije. Želećete jedno, a radićete drugo. Imaćete potrebu da sve završite odmah i sada, ato će biti nemoguće. Vaša impulsivnost će vam stvarati jaku nervozu i može vas uvući u bespotrebne svađe. Preusmerite svoju negativnu energiju na fizičke aktivnosti, idite u teretanu, trčite ili radite po kući. Budite kreativni, ovaj aspekt voli novine i neobične stvari. Takođe, možete biti puni eksplozivne strastvenosti.  Dakle, vodite ljubav, a ne rat.

U subotu i nedelju Mesec će biti u znaku Strelca i susrešće se sa Jupiterom. Ovo je slika optimizma i osmeha na licu. Čitanje knjige i lenčarenje će vam prijati. Budite raspoloženi za avanturu i spontane događaje. Ne stvarajte sebi pritisak ni za šta. Danas zaboravite da vreme postoji, ne žurite nigde i ne plašite da ćete negde zakasniti. Uživajte sa svojim prijateljima, idite u shoping i provod. Najvažnije je samo da ne preteravate u svemu. Kontrolišite unos hrane i pića. Ovaj vikend je idealan za odlazak na put. A, ako još uvek niste uplatili letovanje, sada je pravi momenat za to.

Ivanu Paunović možete kontaktirati putem telefona 065 50 60 567