Ena Jović: Nisam pristalica pudera tokom letnjeg perioda, omiljene su mi BB i CC kreme

Ona je jedna od najboljih na Balkanu, šminkerka, majka i žena koja drugim ženama menja svet. Ena Jović podelila je sa mnom šta preporučuje od make up proizvoda za proleće leto, koji su joj omiljeni, ali i koji su je to proizvodi razočarali. 

Proleće je tu, a leto nam se bliži, koje pudere preporučujete za ovo doba godine?

Ena Jović: Ja generalno nisam pristalica pudera i  izuzetno volim BB, CC kreme i te lakše teksture posebno za suvu kožu. Za masni tip kože jeste dobar Este Lauder Double Wear Light, fantastičan je, jako se lepo utopi i koža ne izgleda kao da je našminkana.Za suvu kožu mnogo lepe BB i CC kreme ima Skeyndor i Erborian.

Omiljeni proizvodi za skidanje šminke su vam?

Ena Jović: Omiljeni prozvodi za skidanje šminke su mi buteri ili ulja. I Mac cosmetics je izbacio umivalicu i ulje za skidanje šminke. Definitivno su mi omiljene te dvofazne varijante. Prvo ulje koje se nanosi suvim rukama na suvu kožu, našminkanu, zatim pokvasimo ruke i tako mokrim rukama istrljamo lice. Ja ovaj korak koristim da izmasiram lice, to traje nekih desetak minuta i nakon toga se umijem umivalicom. Na taj način skidamo sve nečistoće sa lica. Htela bih i da napomenem da, bez obzira da li smo našminani ili ne, trebalo bi ovako skidati čak i SPF faktor sa lica i prljavštinu koja se nakupila tokom dana na isti način kao da imamo šminku.

Omiljeni crveni karmin vam je?

Ena Jović: Omiljeni crveni karmin mi je od brenda Yves Saint Laurant – por coutur broj 21 i to u kombinaciji sa olovkom MAC cosmetics Cherry.

Šta vam se nalazi u neseseru ovog proleća?

Ena Jović: S obzirom na to da, u proleće, posebno kad krene tek proleće, nismo pocrneli, nego se nekako više osećamo umorno, moji omiljeni GO TO proizvodi za ovaj period godine jesu korektori. Korektori bi izbeleli lice i neke nepravilnosti, a zatim i rumenila. Posebno volim kremasta rumenila, koja nam daju svežinu koja nam baš i fali nakon tog dugog zimskog perioda. I uvek i zauvek uvijač za trepavice i maskara.

Koji proizvod vas je najviše razočarao a bio „hajpovan“ na mrežama?

Ena Jović: Ne bih mogla da kažem za ceo brend, zato što nisam imala prilike da isprobam mnogo stvari, ali eto, rekla bih da RARE beauty masakrom nisam nešto oduševljena.

Aura i Vi, možete li mi reći nešto više o tome?

Ena Jović:  Do sada sam sa Aurom imala prilike da sarađujem samo na kampanjama za njihove proizvode, kao šminker. Ali evo, ovog puta Aura je izbacila nešto što je dosta slično  i blisko recimo mom radu i temperamentu uopšte i pogledima na beauty. Pozvali su me da dođem u fabriku da vidim kako proizvodnja izgleda, a zatim i kao ambasadora za njihove nove Lip butter proizvode.

Lip Butter je jako popularan u ovom trenutku, kakav je to proizvod?

Ena Jović: To je proizvod koji ja koristim od kako je izašao, kako na klijentima, tako i na snimanjima non stop i negde se zaista prvo uhvatim za taj proizvod. To je negujući proizvod koji i oboji usne i mislim da je Aura uhvatila, ne samo trend, nego i genijalan proizvod koji pre svega ima kvalitetne sastojke. Kao što sam rekla savršen je, jer pored toga što nam oboji usne, on ih i neguje.

Foto: Danilo & Sharon

Nema tagova 1