MAŠTOVITO I JEDNOSTAVNO PAKOVANJE PRAZNIČNIH POKLONA

Ove godine sam bila toliko nestrpljiva da okitim jelku da nisam uspela da sačekam decembar. Kada je jelka bila okićena, falilo je malo poklona ispod nje. Kako sam imala puno braon kutija pri ruci, rešila sam da to pretvorim u DIY praznični projekat, pronašla sam neke papire za pakovanje koje sam imala od ranije i jedan uljani beli marker.

Sve je zapravo počelo od predivnih nalepnica koje je dizajnirala Mina Hura. Ovaj roze kadilak iz edicije stikera za Dan zaljubljenih, uz jednu jelkicu i crvenu traku, postao je presladak praznični paketić.

Autiće možete i nacrtati crnim markerom, sasvim jednostavno, čak nespretno, nalik dečijem crtežu. Ja sam ovu kutijicu iscrtanu već kupila, samo sam obojila autić u roze akrilnom bojom. Koji vam je paketić lepši?

Onda sam pustila mašti na volju, a na pameti su mi, očigledno, bile kućice. 🙂 

Za ove poklon-kućice koristila sam:

* braon kutije

* obični beli papir

* crveni papir za pakovanje

* braon papir za pakovanje

* beli uljani marker

* lepak za papir u stiku

* makaze

* jelkicu / venčić

Sve se svodi na seckanje oblika za krov, prozore, vrata, okvire, stepenište. Pustite mašti na volju i zamislite svoju idealnu zavejanu kućicu. Pre seckanja oblike nisam crtala i merila, radila sam to odokativno kako je deo šarma ove kućice njena nesavršenost. Jednoj sam dodala venčić koji sam napravila od ukrasnog zelenog konca i jednog crvenog zvončića. Drugoj sam dodala crvenu mašnicu i jelkicu koju sam uvezala ukrasnim koncem. Belim uljanim markerom sam na kraju dodala sneg, jednoj iznad krova, drugoj preko cele kućice. To im je dalo završnu notu.

Paleta boja koju sam izabrala za sve poklone je roze, crvena, bela i braon. Roze ukrasni papir i debela crvena traka, kao i obrnuta varijanta su meni lično san snova. 

Piše: Jovana Jovanović

wwww.mustraa.com

Nema tagova 2