Merkur u Biku – sređivanje i uvećanje finansija

Pred nama je nešto dugotrajniji tranzit Merkura znakom Bika koji će se odvijati od 3. aprila do 11 juna. Dugo za Merkur, ponajviše zbog njegovog retrogradnog kretanja (21.4.-15.5.).

Merkur u ovom znaku traži vrednost, pouzdanost, bira sigurne opcije, razmišlja šta dugoročno od neke situacije ili osobe može dobiti.

U navedenom razdoblju više se bavimo finansijskom strukturom i materijalnim aspektom života. Ovo je sjajno vreme kako bismo uravnotežili prihode i rashode ili pokrenuli novi poslovni projekat koji će nam dugoročno donositi dobit.

Jasno će nam se pokazati što je korisno, vredno, razumno i u šta je dobro ulagati vreme, energiju i novac. Tražimo i trebaju nam opipljivi rezultati.

Ovaj Merkur i nije lično kreativan, više se s njim držimo onoga za šta znamo kuda nas vodi i šta bi nam moglo doneti. Priklanjamo se isprobanim metodama.

U komunikaciji s drugima ceni se jasnoća, usmerenost na cilj, ali i sažeti odgovori bez puno filozofiranja.

Mnogi će pokreuti ili razmatrati kupoprodaju nekretnina ili pod njegovim uticajem rešiti jednu finansijsku situaciju s kojom se dugo bore.

U vreme njegovo retrogradnog kretanja nije pametno ulaziti u krupne investicije, potpisivati ugovore i započinjati novu poslovnu saradnju, ali korisno je razdoblje za temeljnu finansijsku reviziju i planiranje.

Pozitivno za…

Usvajanje novih veština i brušenje postojećih

Upoznavanje sebe kroz sastav vlastitih vrednosti

Osveštavanje svog unutrašnjeg kapitala

Finansijsko planiranje i pokretanje novih poslova (ne u retrogradnoj fazi!)

Bavljenje praktičnim pitanjima, planiranjem i organizacijom

Povećanje zarade i štednja

Negativno za…

Nefleksibilnost i krutost u stavovima

Tvrdoglavo ustrajanje na nečemu samo da dokažemo da smo u pravu

Preterana ozbiljnost i konzervativnost

Ne vidimo krupni plan

I na kraju, ovaj Merkur nam u iduća dva meseca može pomoći u preispitivanju svih segmenata našeg života kako bismo uvideli šta to imamo, a vredno je našeg vremena, pažnje, pa i ljubavi, a šta je pametnije ostaviti u prošlosti.

Piše: Julijana Oremović, astrolog

www.julijanaoremović.com

Nema tagova 2