Pomračenje meseca u Vodoliji – Odlazi ono što nam više ne služi

U petak, 27. sjula tokom večernjih sati odvijaće se potpuno pomračenje Meseca u znaku Vodeolije koje će trajati više od sat vremena. Sve će započeti u 21 sat i 30 minuta, a energetski će biti vrlo intenzivno, pa i sudbonosno.
U sve će biti upleteni Mesečevi čvorovi, severni i južni, pa je vreme da raspletemo neke karmičke čvorove koji nam otežavaju život. Potrebno je pronaći nova rešenja za stare probleme i u tome nam ovo pomračenje  može biti od velike pomoći.
Kao prvo Sunce će se smestiti u blizinu severnog Mesečevog čvora u Lavu, pozivajući nas da ne zaboravimo na ciljeve i želje koje trebamo ostvariti. Svakodnevne dužnosti često nas udalje od sebe i zaboravimo šta je nama bitno.
Na suprotnoj strani od Sunca, Mesec i Mars doticaće južni čvor, a taj trojac biće na udaru Urana iz znaka Bika. Kao da nemamo izbora, moramo se suočiti s nekim aktivnostima, propustima iz prošlosti. Dobro je videti šta nam šteti, zbog čega stojimo u mestu, šta moramo otpustiti da bi naše Sunce, naša svetlost mogli zasijati punim sjajem.
Ovo pomračenje zaista može doneti neočekivane promene. Najteže će biti onima koji se ne pomeraju s mesta, koji okreću glavu od problema. Njih će Svemir zaista žestoko probuditi. Nemoguće je zadržavati se na mestu koje vam ne donosi ništa, na mestu na kojem nemate ljubav koja vam treba, na kom nema novca koji vam je potreban za život, na kom ne dobijamo podršku, razumevanje.
Nemoguće je.
Nekad je teško napustiti ta poznata mesta, mislimo da su naša i da nemamo drugog izbora, pa stojimo tu i čekamo bolja vremena. A umesto da bude bolje, bude još gore.
Zato su pomračenja tu. One nemilosrdno guraju prema napred, za naše dobro. Ona ne kažnjavaju, niti prete, silina njihove energije poziva nas na buđenje, pokreću nas napred, ne daju nam da guramo probleme pod tepih i okrećemo glavu u drugom smeru.
Mnogi bi u narednim mesecima mogli doživeti krupne promene. O kakvim promenama je reč, zavisi od vašeg ličnog horoskopa, no nekako to i sami možete saznati.
Kojim ste trenutno područjem života najmanje zadovoljni? Čega se najviše bojite? Šta vam već neko vreme pričinjava probleme? Možda upravo na tom polju možete očekivati udar ovog pomračenja.
Sve će se odvijati naglo, možda i neočekivano. Ako i ostanete bez nečega, ne zaboravite da će iz vašeg života nestati samo ono što bi vam u budućnosti moglo zadavati još više muke i problema.
Oni koji svesno i odgovorno žive svoj život, ova energija može im biti od velike pomoći. Sigurno imate neku ideju koja vas zaokuplja i koju želite ostvariti, a niste se još pomakli s mesta. Postavite jasnu nameru. Vreme je za pokret, a pre toga dopustite sebi pustiti i otpustiti ono što vas ometa u njenom ispunjenju. Imajte hrabrosti i verujte u ostvarivost svojih snova.
Budući da će se pomračenje odvijati u znaku Vodolije, reč je o oslobađanju, o slobodi koja se doseže po svaku cenu. Iza sebe ostavljamo neke stare načine razmišljanja i postupanja koji nas nisu doveli nigde, zbog kojih se danas i nosimo sa smetnjama koje nam otežavaju život.
U trenucima krize pomaže Saturn koji će tvoriti pozitivan aspekt s Uranom koji napada ovo pomračenje i poručuje – dosta je bilo čekanja, pokreni se s mesta i napusti ono što ti misliš da je tvoja sigurnost, a zapravo je tvoj neprijatelj. Saturn će vam dati snagu i izdržljivost u zahtevnim trenucima.
Sve s čim ste se borili u nedavnoj prošlosti, stiže pred vas. Gledaćete u to i videti ono što prie niste. I kad se suočite, biće vam jasno šta treba činiti.
Neke od simbolika ovog pomračenja su ljubav, prijateljstvo, planovi, grupe, savezi i udruženja, sloboda vs. odnos s decom, ograničenja.Ali njeno pravo značenje za vas može se očitati tek u ličnom horoskopu.
Sve što je skriveno izlazi na površinu, a informacije koje dolaze do vas pomoći će vam da donesete odluku.
Ona nema kratkotrajan učinak. Njen uticaj osetićemo u narednih šest meseci.
Znakovi čiji će životi biti najviše zahvaćeni ovim pomračenjem su Vodolije, Lavovi, Bikovi i Škorpije.

 

Julijana Oremović astrološkinja

www.julijanaoremovic.com

Nema tagova 0