Pun Mesec u Vodoliji – vreme je za transformaciju

U nedelju, 22. avgusta u 13 sati i 1 minut očekuje nas jedan od harizmatičnijih Punih Meseca u ovoj godini iz razloga jer se odvija na poslednjem stepenu Vodolije.

Poseban je i po tome što ju reč o drugom punom Mesecu u Vodoliji za mesec dana. Prvi je bio 24. jula na prvom stepenu tog znaka, a sada sledi drugi, na poslednjem stepenu. Nešto što je započelo krajem jula, sada može doživeti svoju kulminaciju.

Poslednji sepeni u astrologiji nemaju dobar ugled i smatra se da imaju karmički predznak te da češće donose izazove kako bismo se suočili s lekcijom koju trebamo da savladamo. Stoga ovaj pun Mesec za sve nas nosi važne uvide i lekcije. Neka iskustva ne možemo zaobići koliko god se trudili jer su bitna za naš rast i razvoj.

Zato ćemo možda opet morati da se vratimo na jednu priču za koju smo mislili da smo je okončali.

Nešto privodimo kraju i završavamo.

Skupljamo one informacije koje nam pomažu da donesemo važnu odluku.

Ovaj Puni Mesec nosi u sebi neku vrstu čarolije, onu vrstu iskustva koja nešto rastvara i razgrađuje, pa potom stvara ispočetka.

Biće nam teže da zadržimo emocionalnu stabilnost. Neki događaji nas izbacuju iz ravnoteže. Pokazuju nam svoju bitnost.

Ovo je priča o ljubavi, o srcu i slobodi, ali i povezanosti s drugima.

Kakvi su nam prijateljski odnosi? Postoji li u našem prijateljskom okruženju osoba s kojom trenutno nismo dobro? Tu isto očekujte promene.

Aspekti koji prate ovaj Puni Mesec izuzetno su pozitivni i podsticajni. Donose neku vrstu oslobođenja, olakšanja, bude motivaciju, ali i strast.

Mjesec/Jupiter simbol su optimizma, emocionalnog obilja, velikodušnosti i sretnih okolnosti koje podstiču materijalni i duhovni rast. Jedna ženska osoba može biti bitna u celom procesu.

Sunce/Jupiter podstiču nas da uzmemo više nego što možemo podneti, zato se treba čuvati lakomislenosti, preterivanja i pohlepe.

Venera/Saturn pomažu nam da održimo stabilnost i predanost u odnosima. Poštovanje i osećaj povjerenja unapređuju naše veze s drugima.

Mars/Uran bude pustolovan duh, motivišu nas da uđemo u nova iskustva koja će nas obogatiti. Jačaju strast i seksualnost. Budimo slobodni delovati i riskirati.

Piše: Julijana Oremović, astrološkinja www.julijanaoremovic.com

Nema tagova 0