Retrogradni Merkur u Biku – kakva su vam uverenja po pitanju novca i osećaja sigurnosti?

Pred nama je period drugog retrogradnog kretanja Merkura u ovoj godini. Započinje 21. aprila na 15 36′ Bika i trajaće do 15.maja.

Retrogradni Merkur u ovom pragmatičnom znaku poziva nas da unesemo promene u financijsko i imovinsko područje života. Ovo je vreme kada imamo priliku konsolidovati svoje resurse, bolje videti kako raspolažemo novcem i kakva su nam uverenja po pitanju novca.

Teško zarađujem za život…

Novca nikad dovoljno…

Ne znam s novcem i nije mi bitan…

Ovo su samo neka od mogućih uverenja koja mogu unositi stalne izazove u to područje života. Zato je dobro preispitati, videti, bolje isplanirati i otkloniti sve ono što vas ometa u stvaranju veće stabilnosti i izvesnosti na egzistencijalnom planu. Promena kreće od nas.

Ovaj Merkur je poučan i na neki način nas priprema i za ulazak Jupitera u znak Bika. Kako bismo bolje iskoristili Jupiterove dobrobiti, potrebno je otkloniti smetnje i prepreke, kako one spoljašnje, tako i unutrašnje.

Novac nam vrlo često pokazuje i kako vrednujemo sami sebe. Koliko verujemo u sebe. Kako i u kojoj mjeri cenimo sva znanja, iskustva i veštine koje smo stekli kroz godine…

Želimo li imati sređenu finansijsku situaciju dobro je početi od sebe, od poštovanja samih sebe i svog unutrašnjeg kapitala kojeg nam niko ne može oduzeti, osim nas samih.

Imamo priliku osnažiti se, biti jači od svojih strahova i odvažiti se na neke životne, poslovne ili ljubavne promene kojima možemo poboljšati kvalitet svog života.

A Merkur sada usporava zbivanja kako bismo bolje videli, shvatili i osvestili. Zato se nemojte uznemiravati ako ne ide sve po planu i u onom vremenskom roku kojeg ste sebi zadali. Samo se uskladite s trenutnim zbivanjima.

Bik je simbol vlasništva, osećaja sigurnosti i stvaranja onoga što nam tu sigurnost može doneti. Ali iluzija je da se sigurnost krije samo u dobroj plati i ušteđevini, sigurnost je nešto što se stvara unutar nas. Onaj osjećaj kada znamo da možemo pronaći bolji posao, bolji odnos, da znamo i možemo rešiti probleme koji su pred nama, uprkos preprekama.

Sada čistimo prostor na kom ćemo graditi i stvarati nešto što će za nas imati dugoročnu vrednost. Zato smireno pogledajte u sebe i svoj život. Prepoznajte prepreke, obrasce, ma sve ono što vas ometa da biste više verovali sebi i nameri da u budućnosti možete imati više sigurnosti, više novca, više stabilnosti.

Neke od tema koje bi mogle postati bitne u ovom periodu su i hrana, imovina, kupoprodaja nekretnina, vlasništvo.

Ovaj ciklus unutar kog može doći i do nekih zastoja, odlaganja, pa i kvarova koji nisu tu slučajno, okončaće se 1. juna kada Merkur napokon izađe iz senke i pokrene razvoj i ostvarenje planova kojima težite.

Sretno!

Piše: Julijana Oremović, astrolog

www.julijanaoremovic.com 

Nema tagova 0