Šta su genski ključevi?

Piše: Sanja Telebak Milinković, Gene Keys guide

Pokušaću danas ovde da Vam predstavim ovu divnu sintezu drevnih znanja i nauke autora Ričarda Rada. Najbitnije će ostati iza reči.

O autoru knjige:

Ričard Rad je međunarodni učitelj, pisac i nagrađivani pesnik. Njegovo mistično putovanje započelo je kada je imao dvadeset godina i doživeo iskustvo duhovnog prosvetljenja, koje je trajalo tri dana i tri noći i koje mu je zauvek promenilo život.

„Osetio sam takvu slobodu u svom telu, koju ne mogu opisati rečima, bila je tako živa i povezana sa mojim mislima.“ rekao nam je na predavanju u Budimpešti, kada sam ga upoznala.

Mislio je da je lud, da je Mesija, pokušao je da odbije da se to desilo, da živi noramalan život, da bude obična osoba al nije išlo te je krenuo u istraživanje i temeljnu duhovnu potragu po celom svetu. Sva svoja znanja spojio je 2002. godine kada je počeo da zapisuje i prima Genske ključeve – ogromnu sintezu znanja koja istražuje čudesne mogućnosti koje su sastavni deo naše DNK. Trebalo mu je sedam godina da ta saznanja pretoči u knjigu i da shvati njena učenja.

Knjiga se zove “Gene Keys, unlock genius hiden in your DNK” , što bi se moglo prevesti kao Genski ključevi, otključaj genija skrivenog u svom DNK.

Svako od nas krije genija u svom DNK. Šta je to genije? „Genije je urođena inteligencija svih ljudskih bića. Istinski genije (za razliku od intelektualnog genija) je spontana i neispitana kreativna jedinstvenost ukorenjena u bezuslovnoj ljubavi. Genije je prirodna manifestacija ljudskog života kada mu je dozvoljeno da se širi bez sile. Genije je obeležje frekvencijskog opsega Poklon gde samoopraštanje dovodi do progresivnog otvaranja vašeg srca, što rezultira eksplozijom kreativne energije tokom vašeg bića. „(deo iz rečnika knjige Genski ključevi)

DNK je super konduktor, u njoj su pohranjene sve informacije i suprotno dosadašnjim verovanjima da smo mi žrtve naših gena, ova sinteza nam pokazuje da su geni jedan otvoreni sistem na koji se može uticati i koji se može deprogramirati.

Ova slika pokazuje kako smo razumeli život. Većina nas je odrastala u svetu u kojem su nas učili da DNK kontroliše naš biološki život. Ova teorija je nazvana Primarna DNK.  Tako da možete videti ovde kod DNK unutar jezgra ćelije i hajde da zapamtimo da je tako u svakoj od triliona ćelija unutar našeg tela. Dakle, naučnici su verovali (neki od njih još uvek veruju) da je vaš genetski kod dolazi prepakovan sa odlukom koji proteini su izgradjeni i kako, i time odredjuju vaše aktivnosti i ponašanje.

Ovo je odredjen pogled na život u kojem se svest vidi kao nus proizvod programiranja. Vi mislite, osećate i ponašate se zbog načina na koji ste napravljeni i koji ne možete da promenite. Po ovom scenariju, vi ste samo žrtva vaših gena.

A ustvari, geni su jedan otvoreni sistem. Nova paradigma pokazuje mnogo više interakcije sa okolinom. Dakle, način na koji vidimo i odgovaramo na naše okruženju šalje signal nazad u ćeliju, i pre nego što stigne do DNK, ona se reprogramira u ćelijskoj membrani, što je molekularni prekidač, onda se poruka vraća u DNK, koja onda određuje naše ponašanje i postupke. I to ne samo da određuje naše ponašanje. Ona određuje naše telo, našu fiziologiju. Dakle, ono što možemo da vidimo ovde u kratkim crtama je da je naš stav prema životu neposredno  programira naš DNK i time oblikuje naše živote. Ovaj novi model stavlja svest na prvo mesto, tako da  svest  kreira realnost. Po ovom scenariju, vi nosite dizajnerske gene, zato što oni bukvalno dizajniraju vašu sudbinu. (mnogo više na našem jeziku na ovu temu možete pročitati u knjizi Biologija verovanja, Brusa Liptona)

Potrebno je vreme da promenite način na koji se ponašate. Možete to učiniti odmah i videti rezultat, ali u isto vreme, da se reprogramira životni vek na niskim frekvencijama je potrebna posvećenost. U modernoj, new age areni, postoji mnogo obećanja za brze popravke . Čini se da su svi u potrazi za brzim popravkama, zato što je naša kultura postala takva.  Ali, po mom shvatanju, u životu nije tako. Ove stvari trebaju vremena. To je putovanje kroz Gene Keys. Možeš uzeti ovo jednostavno učenje i početi da ga primenjuješ na sve oblasti svog života. To je ono što vam Zlatni put omogućava da uradite. Dozvoljava vam da kontemplirate Gene Keys tokom određenog vremenskog perioda. To je kao da idete na obuku, bez odlaska na obuku.

 Morate da kontemplirate, to ne može da uradi niko drugi.“ Reči su autora Ričarda Rada.

Kroz knjigu staru preko 5000 godina Ji Đing, koja se sastoji od 64 arhetipa, kontemplirajući svaki ponaosob došao je do sinteze koja pokazuje da se svaka senka u našem dnk sadrži u sebi dar. I došao je do spektra svesnosti. Ovo je mapa sviih glavnih ljudskih stanja, podeljenih u 3 nivoa, koje je nazvao Shadow (Senka), The Gift (dar) i Siddhi (Uzvišeni dar). Tako da sada, sa Vašim vremenom rodjenja, možemo da vidimo konkretne modele svesti koji su upravljali Važim životom. Ali ovi obrasvi su zavisni od frekvencije, drugim rečima, ako imate Gene Key br. 6, onda se niska frekvencija manifestuje u vašem životu kao Shadow (Senka) konflikta, dok viša frekvencija postaje Gift (dar) za diplomatiju

Navešću nekoliko primera, kako to izgleda u životu.

Zamislite da imate one dečije igračke gde se odredjeni oblik, na primer lopta treba ubaciti u odgovarajuću rupu u igrački. I vi pokušavate ubaciti u krug na mesto trougla i gurate, gurate, gurate i naravno ne uspevate. Napravite pauzu, pogledate i vidite drugu rupu koja savršeno odgovara i u nju lagano ubacite oblik. Ovo je primer 34.og genskog ključa koji se manifestuje kao sila Sila, na niskoj frekvenciji, a ima dar Snage skriven u sebi. Jako često u životu mi na silu pokušavamo da rešimo odredjeni problem, nalazeći opravdanja za sebe zašto to radimo i trošimo vreme na bezuspešne pokušaje, dok je drugo rešenje, laganije tu na dohvat ruke ali ga od tih pokušaja mi ne vidimo.

Veoma česti primeri koje vidjam u poslednje vreme su oko podeljenih mišljenja vezano za trenutnu situaciju u svetu. Genski ključ 17 na svojoj nižoj frekvenciji se manifestuje kao senka mišljenja, a krije u sebi dar dalekovidosti. Zamislite razgovor izmedju osobe A koja je u strahu, ne veruje u sebe, svi su joj krivi i ona ima mišljenje da će se razboleti ako izlazi, ako se druži i slično i osobe B koja veruje da je kreator, koja veruje da živimo u vreme velikih promena, da je sve ovo za naše najviše dobro, vidi širu sliku. Možete li naslutiti kako će se osećati osoba A ako joj osoba B iznese svoje stavove.

Obično se krene u žučnu raspravu, u kojoj po pravilu osoba A pokušava da ubedi osobu B da nije u pravu i da mora da se čuva, da….dodajte sami… i može da dodje do konfilkta…. Ali ne dolazi jer osoba B razume njenu dramu, koristi dar diplomatije i lagano izlazi iz konverzacije poštojući izbore i prava osobe A (genski ključ 6, konfilikt/diplomatija/mir)

Ovde vidimo Tesline reči na delu: ukoliko želite razumeti Univerzum razmišljajte o energiji, frekvenciji, vibraciji.

U Japanu postoji običaj da se slomljena činija ne baca, nego se koristi zlato i ona se njime reparira. Svako od nas je na neki način povredjen, slomljen al imamo mogućnost da sebe repariramo, kao Japanci činije, da razumevanjem da možemo reprogramirati naše gene, da imamo u sebi sav potencijal, da svaka naša senka krije u sebi dar i da je to naše kreativno polje kroz koje imamo priliku isceliti sami sebe i dostići svoj puni potencijal. Iskreirati novu ili novog  JA.

Opisano u tri reči dozvoli, prihvati i zagrli. To je recept za senke, ne potiskivati ih, ne boriti se sa njima, nego ih nežno zagrliti.

Kroz GK profil mi dobijemo našu ličnu mapu.  Putovanje kroz profil je podeljeno u tri dela. U prvom je aktivacija našeg genija, u drugom prolazimo kroz partnerske odnose i osvešćavamo koji su naši obrasci u vezama, kako otvoriti srce i na kraju, u trećem delu se bavimo prosperitetom.

Centralna premisa Genskih ključeva je, da ono što imamo unutar nas je skrivena viša svrha. Kodirana je u našem DNK, u podstrukturi našeg fizičkog tela. I kada govorim o višoj svrsi – to nije svrha našeg života kao zanimanje. Možda ste rodjeni da budete doktor, majka ili planinar, ali šta je ispod toga? Koji je kvalitet koji daješ svemu što radiš? 

Svako ljudsko biće je misterija. Mi smo tajna šifra. 
Mi se bukvalno sastojimo od koda.
I svaki kod krije poruku. To nije metafora. To je stvarnost. Svako od nas sadrži tajnu poruku – suštinu. Poenta Gene Keys je otključati svoj kod, osloboditi svoju poruku, svoju posebnost, svoj dar.

Glavna tehnika koja se koristi je Umetnost kontemplacije, koju sada imamo prilike usavršiti kroz knjigu Ričarda Rada koja je prevedena na srpski.

Meni su GK doneli mir, više svesnih trenutaka u kojima uživam, uistinu sam prisutna, viziju,  veru da mogu da uradim nešto za budućnost svoje dece i sve dece ovog sveta, da mogu da im ostavim ovaj svet boljim mestom za život. Zato sam se i zaputila na ovo putovanje i  dajem svoje darove u službu celini.

Zahvalna sam dragoj Vanji Bokun Popović što mi je otvorila vrata kao ovom znanju. Kroz njenu knjigu i programe sam se prvi put susrela sa njima i kao što to obično biva, zaljubila se i krenula u dalja istraživanja. Kao što kaže Ričard u GK 16 ( dar svestranosti) niko neće doći da nas spase, sve je već u nama, samo je potrebno hrabrosti i istrajnosti da otključamo svoj kod, budjenje zahteva disciplinu, sve vredno truda zahteva disciplinu.

Moramo da kontempliramo, to ne može niko drugi.

Predivan video sa predavanja u Berlinu 2018. gde je predstavio Genske ključeve možete pogledati ovde:

Knjigu Umetnost kontemplacije autora Ričarda Rada, možete kupiti klikom na link: https://sanjatelebak.com/shop/


Nema tagova 0